Ondřej Kuchař
Premium
21. prosince 2022 • 17:30

Trenéři juniorů se bouří: Změna formátu je blbost! Budeme pro smích

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodnutí vyvolalo v českém hokejovém rybníce poprask. Nově vzniklá sportovní komise pod vedením prezidenta svazu Aloise Hadamczika odhlasovala, že počet účastníků juniorské extraligy od příští sezony opět vzroste. Ze čtrnácti na šestnáct. Názor lidí, kteří se v soutěži denně pohybují, ten nikoho nezajímal. Deník Sport a web iSport.cz proto oslovil tři hlavní trenéry působící v nejvyšší mládežnické lize. Výsledek? Totální rozhořčení, znechucení a nesouhlas.



Pouhé čtyři měsíce běží juniorská extraliga s novým formátem. Minulou sezonu bylo v soutěži dvacet týmů, šest spadlo. Čtrnáct klubů vytvořilo vyrovnanější prostředí, zvedlo tolik potřebnou konkurenci. Napříč organizacemi panuje většinová spokojenost. O to větším šokem bylo zjištění, že prezident svazu navzdory svým předchozím tvrzením inicioval opětovné navýšení počtu účastníků soutěže, tentokrát na šestnáct.

„Nesouhlasíme s tím. Všichni si klepeme na čelo. Je to jednoznačně zase krok zpátky, nechápeme to,“ říká trenér plzeňské juniorky Petr Vojan. „V mládežnickém hokeji se pohybuju už dlouho, myslím, že vidím věci, které fungují a které nefungují. Juniorka šla konečně dobrým směrem, ale teď zase sami uděláme zbytečně a nesmyslně krok zpátky,“ přidává jeden z nejúspěšnějších mládežnických koučů posledních let, který letos na jaře dovedl škodovku k juniorskému titulu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
6


Články odjinud


Články odjinud