Květoslav Šimek
14. dubna 2023 • 12:30

Bláznivé maratony: Končíme, loď odplouvá! Dolámaní boxeři i 11 třetin

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Extraliga má za sebou nejdelší hokejový zápas historie. Šesté semifinále Generali ČP play off mezi Mountfieldem HK a Vítkovicemi rozhodl Dominik Lakatoš v čase 138:51. Jaké byly další bláznivé sportovní maratony? Co světový hokejový rekord?

  • HOKEJ

    Jedenáct třetin. Tak dlouho se hrálo páté čtvrtfinále norské ligy mezi Storhamarem a Sarpsborgem v březnu 2017. Vítězný gól na 2:1 vstřelil Joakim Jensen v čase 217:14. V půl třetí ráno! Na straně poražených byl i současný hradecký obránce Graeme McCormack. „V pátém dějství jsem musel do kabiny, měl jsem křeče v obou stehnech,“ popisoval Jensen. „Ale nemyslím, že jsem byl jediný, koho zmohla únava. Během zápasu nám kustodi doplňovali kabinu jídlem a pitím. Měli jsme hodně pizzy a těstovin. Mám pocit, že jsem snědl během zápasu tři chody...“ Trenéři měli jasno: „Bylo to brutální, téměř nelidské,“ glosoval Thore Saxrud ze Storhamaru. 

     

  • TENIS

    Wibledon v roce 2010 nabídnul zápas, jaký historie nepamatuje. Duel prvního kola mezi Američanem Johnem Isnerem a Nicolasem Mahutem z Francie začal v úterý a skončil ve čtvrtek! Dvakrát musel být přerušen pro tmu. Borci na kurtu strávili jedenáct hodin čistého času, neuvěřitelný maraton pro sebe nakonec v pátém setu urval dlouhán Isner, vyhrál jej 70:68.

    Zápasy jako ten rekordní v podání Johna Isnera a Nicolase Mahuta už v rámci Wimbledonu k vidění nebudou. V roce 2010 vyhrál Isner závěrečný pátý set 70:68.  Zápasy jako ten rekordní v podání Johna Isnera a Nicolase Mahuta už v rámci Wimbledonu k vidění nebudou. V roce 2010 vyhrál Isner závěrečný pátý set 70:68.Foto Twitter TENNIS.com

  • BOX

    Neuvěřitelných sedm hodin strávili v ringu Andy Bowen a Jack Burke v roce 1893 v New Orleans. Bojovali o titul v lehké váze. V té době ještě zápasy nerozhodovali rozhodčí, takže se bojovalo, než některý z borců padl. Bowen a Burke se bili 110 kol! Před 111. už se žádný z nich nedokázal postavit ze své stoličky v rohu, až tehdy byl brutální zápas ukončen. Pro oba měl tragické následky. Burke měl zlomené všechny kosti v rukách, skončil v důchodu. Bowen nepřežil následující zápas.

  • ŠACHY

    A pak že šachy nejsou fyzicky náročný sport. Yedael Stepak a Yaakov Mashian strávili v roce 1980 v Izraeli u jedné partie 24 hodin a 30 minut. Vyhrál Stepak, potřeboval na to 193 tahů. Nejvíc tahů v historii šachu si v roce 1989 připsali Ivan Nikolič a Goran Aršovič v Bělehradě (269 tahů). Zápas po 20 hodinách a 15 minutách skončil remízou.

    David Navara porazil na turnaji v rapid šachu bývalého šampiona Garriho Kasparova (ilustrační foto) David Navara porazil na turnaji v rapid šachu bývalého šampiona Garriho Kasparova (ilustrační foto)Foto Repro YouTube.com

  • KRIKET

    Tento sport je pro opravdové vytrvalce. Není až tak neobvyklé, že se jeden zápas může natáhnout až na pět dní. Nicméně zápas Jihoafrické republiky s Anglií se v roce 1939 v Durbanu hrál dokonce dvanáct dní! K rozlousknutí přesto nakonec nedošlo. Angličané museli zápas předčasně ukončit, protože by jinak nestihli loď, kterou se vraceli domů.

    Kriket - ilustrační foto Kriket - ilustrační fotoFoto Archiv Sport

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud