Květoslav Šimek
21. března 2024 • 10:30

Přestupová bomba bez detonace, Halák nechtěl dělat dusno. Bude ještě chytat?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měla to být přestupová pecka. A velký návrat. Brankář Jaroslav Halák (38) plánoval, že se po letech v zámoří vrátí domů, předběžně se i dohodl na smlouvě se Slovanem Bratislava. Zkušený gólman, který v NHL odchytal 620 zápasů a připsal si v nich 53 nul, nakonec nedorazil. I proto, že trenér Peter Oremus dal jasně najevo, že věří Denisu Godlovi. „U mě je jasná jednička, bude chytat, protože tým pozvedl a někam ho dostal,“ hlásil po velmi dobrém finiši základní části Oremus. Jaroslav Halák vycouval a Slovan se ve čtvrtfinále zatím hledá. S Košicemi po dvou zápasech prohrává 0:2 (2:6, 4:5).



„Po podpisu smlouvy jsem si vyhodnotil všechna pro i proti, nechtěl jsem dělat dusnou atmosféru v šatně Slovanu,“ vysvětloval Jaroslav Halák pro slovenský deník Šport. „Vím, že Denis Godla je jasná jednička a klub mu může vděčit za posun v tabulce. Nechtěl jsem rozbít koncepci mužstva. Proto jsem vyhodnotil, že bude lépe, když nepřijdu.“

Roli podle něj nakonec sehrálo i to, že měl dlouhou pauzu. V bráně stál naposledy v minulé sezoně, kdy za New York Rangers odchytal 25 zápasů s průměrem 2,72 a úspěšností zákroků 90,3 %. V aktuální sezoně nechytal vůbec.

„Deset měsíců jsem nechytal soutěžní zápas,“ přitakal Halák. „I proto jsem se rozhodl takto. Sice cvičím, chodím na led, stále se udržuji v tréninkovém procesu, ale samozřejmě, zápasové tempo je jiné. Naskočit do rozběhnuté sezony by bylo těžší.“

Slovan ve čtvrtfinále zatím na obhájce titulu z Košic nestačí. Na jeho půdě padl 2:6 a 4:5. Osmadvacetiletý Denis Godla, který v české extralize chytal za Kladno (2019/20) a Litvínov (2020-23), dostal deset gólů z 61 střel. Na střídačce je připravený Samuel Baroš (32).

„Nezbývá nám, než zvládnout domácí zápasy, abychom vyrovnali,“ hodnotil trenér Peter Oremus. „Mužstva jsou vyrovnaná, Košice v této chvíli jen lépe zvládají gólové situace.“ V každém případě už si budou muset poradit bez Haláka.

A jeho budoucnost? „Uvědomuji si, že budu mít v květnu 39 roků, ale jsem zdravý. Kdyby přišla nabídka, začnu znova naplno trénovat a nebyl by problém se do toho zase dostat,“ dodal Jaroslav Halák pro Šport.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud