Květoslav Šimek
16. února 2024 • 09:49

Velký návrat z NHL. Slovenská hvězda jde domů, uvažovali o ní v Pardubicích

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský brankář Jaroslav Halák (38) se po letech v zámoří vrací domů. Předběžně se dohodl na smlouvě se Slovanem Bratislava, kde nastartoval parádní kariéru. Zkušený gólman, jehož jméno se před koncem českého přestupního termínu spekulovalo v Pardubicích, odchytal v NHL 620 zápasů. Hrával za Montreal, St. Louis, Washington, Islanders, Boston, Vancouver a Rangers, připsal si 53 nul. „Velmi si vážím zájmu Slovanu o mé služby,“ vyjádřil se Halák pro klubové stránky. „S manažerem Slovanu jsme se dohodli, že podepíšu řádný kontrakt, jen když bez problémů projdu důkladnou zdravotní prohlídkou.“ Pokud vše klapne, je to i skvělá zpráva pro slovenský národní tým, který bude hrát základní skupinu mistrovství světa v Ostravě.



Halák je aktuálně stále v Bostonu, do Bratislavy by měl přicestovat na přelomu února a března. V bráně stál naposledy v minulé sezoně, za Rangers odchytal 25 zápasů s průměrem 2,72 inkasovaných gólů na zápas a úspěšností zákroků 90,3 %. V aktuální sezoně nechytal.

„Ze Slovanu jsem se odrazil do velkého hokeje, i proto chci být absolutně korektní a otevřený k vedení klubu, svým budoucím spoluhráčům a v neposlední řadě fanouškům Slovanu,“ vzkazoval Halák. „Uvědomuji si, že jsem víc než deset měsíců nestál v bráně v soutěžním zápase, i když jsem se po celý čas snažil udržovat v dobré fyzické kondici.“

I proto se s vedením Slovanu domluvil, že před podpisem musí projít pečlivou zdravotní prohlídkou. Mimochodem, právě na tomto nedávno pohořel příchod Patrik Bartošáka do Spišské Nové Vsi. Český gólman zdravotní prohlídku odmítnul.

„Podepíšu, jen když bez problémů projdu důkladnou zdravotní prohlídkou a moje tělo potvrdí, že je stoprocentně připravené absolvovat zátěž v zápasech, které klub čekají ve vrcholu sezony.“ Aktuální jedničkou Slovanu je Denis Godla (28), který v české extralize chytal za Kladno a Litvínov. A vede si velmi dobře.

Halák se v Bratislavě narodil, kariéru začínal v HK 99 Ružinov, ve Slovanu Bratislava byl od svých šestnácti let až do roku 2004, kdy se vydal do zámoří. Slovensko reprezentoval na třech mistrovství světa (2007, 2009 a 2011) a dvou olympiádách (2010, 2014). Pokud jeho návrat domů klapne, mohl by rozšířit okruh kandidátů trenéra Craiga Ramsayho pro mistrovství světa v Praze a Ostravě.

Vstoupit do diskuse
0