26. srpna 2017 • 17:41

Lewandowski dvakrát překonal Pavlenku, Bayern porazil Brémy 2:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Polský útočník Robert Lewandowski dvěma góly v rozmezí tří minut rozhodl o výhře Bayernu Mnichov v druhém kole německé ligy 2:0 v Brémách. Domácí brankář Jiří Pavlenka držel čisté konto do 72. minuty, na střely polského kanonýra už posléze nestačil. Celý zápas odehrál i Pavlenkův spoluhráč Theodor Gebre Selassie. Dortmund porazil ve šlágru Herthu Berlín 2:0 a poskočil do čela tabulky.


V sedmé minutě duelu s Bayernem Brémy zachránila branková konstrukce, do které míč poslal Tolisso. Na konci poločasu byl blízko gólu Robben, jeho hlavička ale skončila těsně vedle tyče.

Úřadující mistr i po přestávce pokračoval v tlaku a branek se dočkal v 72. a 75. minutě. Nejprve Lewandowski patičkou zužitkoval Comanovu přihrávku a vzápětí poslal Pavlenkovi míč mezi nohy. Polský kanonýr se v posledních devíti bundesligových duelech s Brémami trefil dvanáctkrát.

Werder tak čeká na výhru nad bavorským velkoklubem od září 2008 a po jubilejním 1800. bundesligovém utkání je v tabulce bez bodu i vstřelené branky. Do branky Bayernu se po více než čtyřech měsících vrátil gólman Manuel Neuer.

Dortmund se dostal proti Hertě do vedení po čtvrthodině hry, když Aubameyang střelou z první zužitkoval Sahinův centr. Gabonský reprezentant se dosud trefil v každém soutěžním zápase nové sezony.

Sahin si v druhém poločase k asistenci připsal i přesnou trefu, když Jarsteina překonal tvrdou ránou z hranice vápna. Turecký záložník se v bundeslize prosadil poprvé od února 2015.

Zápas byl speciální pro dortmundského obránce Piszczeka, který ve své 11. sezoně v bundeslize odehrál 250. duel. Stal se v tomto ohledu polským rekordmanem, když překonal počin někdejšího obránce Bochumi a Schalke Tomasze Waldocha. Piszczek odehrál 68 zápasů v dresu svého dnešního soupeře z hlavního města.

Leverkusen v prvním poločase duelu s Hoffenheimem dominoval a dokázal i skórovat, když penaltu nařízenou po Bičakčičově faulu proměnil s přispěním tyče Wendell. Hned po změně stran sice vyrovnal Kramarič, vzápětí však vrátil Bayeru jednogólové vedení Bellarabi.

Hoffenheim, který v týdnu podlehl Liverpoolu a přišel o možnost zahrát si skupinu Ligy mistrů, dokázal i podruhé vyrovnat. Dvacet minut před koncem se po povedeném Demirbayově centru se štěstím prosadil Uth. Pavel Kadeřábek odehrál za Hoffenheim závěrečných 33 minut.

Nové posily zařídily nováčkovi ze Stuttgartu výhru 1:0 nad Mohučí. V 53. minutě nacentroval od rohového praporku Aogo, jenž do Stuttgartu přišel ze Schalke, a první gól od prosince 2009 zaznamenal dlouholetý hráč Bayernu Badstuber, jenž v minulé sezoně též hostoval v klubu z Gelsenkirchenu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud