9. července 2018 • 10:43

Vida dostal za provokaci Rusů napomenutí, manažer vyhazov

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chorvatský stoper Domagoj Vida vyvázl jen s napomenutím za provokování Rusů a oslavování Ukrajiny po postupu do semifinále mistrovství světa. Devětadvacetiletý fotbalista provolával slávu země a klubu Dynama Kyjev, za který léta hrál. Federace FIFA jej za to pouze varovala.



Mnohem přísnější trest za stejný prohřešek dostal manažer reprezentace Ognjen Vukojevič, kterého chorvatský svaz propustil. Posléze navíc dostal od FIFA varování a pokutu 15 tisíc švýcarských franků (asi 330 tisíc korun).

Vida pomohl v sobotu Chorvatsku do semifinále na úkor domácího Ruska gólem v prodloužení i proměněnou penaltou v rozstřelu. Na sociální sítě poté umístil video, v němž vítězství věnoval Ukrajině. FIFA se záznamem zabývala a v neděli večer rozhodla, že obránce Besiktase Istanbul trestat nebude.

"Sláva Ukrajině! Tohle vítězství je pro Ukrajinu a Dynamo Kyjev! Chorvatsko do toho!" křičel Vida rusky spolu s bývalým spoluhráčem z Dynama Vukojevičem. Oba později tvrdili, že šlo jen o vtip a vzkaz neměl politický podtext. Podle svazu si to však bylo možné tak vyložit a proto reprezentačního manažera propustil.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud