Jakub Konečný
12. dubna 2011 • 05:00

V čem je kat Slavie Kweuke před Pekhartem?

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

JAKUB KONEČNÝ - V soukromí je Leonard Kweuke velmi tichý, až plachý typ. Když si však vezme slovo na hřišti, před bránou soupeře jako když udeří blesk. Naposledy to poznali v derby slávisté. Než na kamerunského hromotluka našli recept, byli jeho přičiněním bez šancí na dobrý výsledek.



Byl to symbolický obrázek. V posledních minutách měl do zápasu zasáhnout jako protagonista taktického střídání Tomáš Pekhart. Nakonec mu však nebyl dopřán ani štěk, zraněného Andreje Keriče nahradil Libor Sionko.

Pekhart tak musel během svého sparťanského angažmá spolknout další hořkou pilulku. A bohužel ne asi poslední. Leonard Kweuke totiž opět prokázal, že to na hrotu zvládne dobře i sám. Případně s pomocí rychlých křídel. Dá se proto očekávat, že Jozef Chovanec od rozestavení 4-5-1 už v závěru soutěže neustoupí.

Kweukeho galapředstavení proti Slavii plně zapadlo do kontextu jeho jarních vystoupení, která jsou na velmi vysoké úrovni. A to i v duelech, které Spartě vůbec nevyšly. Jako třeba ten poslední na jablonecké střelnici. Borci v rudých dresech byli proti neoblíbenému soupeři vesměs marní – až na Kweukeho.

Kamerunec svého strážce Pavla Drska vytrvale přehrával. V první půli přes něj vyslal do vyložené šance Jakuba Podaného, po přestávce ho donutil k dost možná penaltovému faulu. Pekhart byl naopak proti svým bývalým spoluhráčům neviditelný.

Český juniorský reprezentant je sice střelec par excellence, ale pokud se neprosadí, je jeho přínos pro tým minimální.

To Kweuke je užitečný i jinak. Kromě toho, že góly střílí, je i nezištně připravuje, hodně práce odvede také při zakládání protiútoků a v defenzivě. V tom dokonale navázal na odkaz svého afrického předchůdce Bonyho Wilfrieda.

A kontrolní otázka na závěr:

Víte, kdo Pekhartovi nahrál na oba jeho dosavadní sparťanské góly?

 

 

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud