Jan Podroužek
6. června 2016 • 16:30

Švento je pro Slavii naděje, ale s varováním. Sparta by mohla vyprávět

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spojilo se něco, co fanoušci budou určitě vesele slavit. Dušan Švento a Slavia je sezdání bývalé spolupráce, která fungovala jako taková a navíc to bylo v době, kdy se Slavii velmi dařilo. Proto ta radost, kterou slávisté neskrývají. Jenomže aby bylo jasno, má to své úskalí a nejlepším varováním je v tomhle případě chování Sparty.



Štíhlý Slovák odehrál v poslední bundesligové sezoně sedm zápasů. Sedm! Plus tedy i gól proti Werderu Brémy, což je plus, ale co si budeme povídat, malé. Ve třiceti letech má za sebou, a to pouze za poslední tři roky, dvakrát zranění kolene, jednou kotníku a jednou zánártní kůstky.

Takový zaopatřovací ústav už rozjeli před lety právě ve Spartě. Spojení s bývalými hráči klubu po tom, co se vrátili ze zahraničí a už přišli kariéry v podstatě dohrávat, i když to tak nemysleli, ale nezastavitelný věk je k tomu vlastně předurčil, skončilo v několika případech nezdárně. Tomáš Ujfaluši či Radoslav Kováč budiž důkazem.

Slavia by tedy měla být opatrná, i když to na první pohled vypadá jako líbivé a možná nadějné znovuspojení.

Je třeba určitě neopomenout to, že Švento stále patří do kádru slovenské reprezentace, s níž jede na EURO. Nejen do kádru, ale do základní sestavy, nebo minimálně mezi první střídající hráče. Poslední dvě sezony ale na klubové úrovni začala jeho kariéra spíš klesat z pohledu vytížení, produktivity.

A teď už je celkem jedno, jestli je to proto, že se Slovák potýkal ze zraněními, nebo šlo o jiné důvody. V každém případě je to varující.

Nelze ale nevidět nadšení, s jakým se Švento a Slavia znovu dávají dohromady. Zejména radost ze strany fotbalisty je důležitá, protože právě on se jde do Edenu odevzdat. Samo o sobě to samozřejmě nestačí, ale na začátek je to slušné.

Přesto by nebylo dobré přehlížet objektivní čísla a historii zranění z posledního Šventova angažmá v Kölnu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud