Jan Vacek
20. března 2018 • 16:40

POLEMIKA: Darida a Fotbalista roku? NE. Očekávaný progres se nedostavil

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předně: Rozhodně bych si ani v nejmenším nedovolil zpochybnit um Vladimíra Daridy. Vypracoval se v důležitou osobnost Herthy Berlín, bundesliga ho bere. Přesto v mých očích nebyl tím nejlepším fotbalistou uplynulého roku. Na piedestalu bych si dovedl představit spíš Antonína Baráka, Michaela Krmenčíka či Patrika Schicka. Minimálně pocitově zanechali mnohem silnější stopu.



Darida zůstal na půli cesty na český fotbalový Olymp. Za Herthu sice nastupuje pravidelně (pokud je zdravý), z pozice středního záložníka, klasické osmičky, ovšem není příliš produktivní. Za celý kalendářní rok vstřelil jediný gól. Ačkoli je pravda, že jeho primárním úkolem není ofenzivní příspěvek, je to žalostně nízké číslo.

Pro porovnání: Barák během půl roku v takticky svázanější italské lize nasázel šest branek, k tomu přidal dvě asistence. V tomhle směru na sebe upozornil víc. Apeninský poloostrov si minimálně na jaře podmanil Patrik Schick , na tuzemských placech pak jako u Verdunu pálil Michael Krmenčík.

Darida se navíc nevyprofiloval jako jasný lídr národního týmu, nástupce  Tomáše Rosického  se z něj nestal. Důrazný polař nedokázal strhnout tým, dovést ho k přesvědčivějším výkonům (a výsledkům) v kvalifikaci o mistrovství světa. Proto měl včera ve Vinohradském divadle přebírat trofej někdo jiný.

Darida po vítězství v anketě fotbalisat roku: Pokusíme se uspět v další kvalifikaci, můžeme se insiprovat Islandem a týmovou bojovností
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud