Jan Malý
20. března 2018 • 16:40

POLEMIKA: Darida a Fotbalista roku? ANO, je výkonný a stabilní

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkony Vladimíra Darida nejlépe charakterizují přívlastky jako stabilita a spolehlivost. Ať už Hertha, tak česká reprezentace se o něj může vždy opřít. A když mu to třeba někdy nejde, vždy zarytě bojuje, nic nevzdá. V tom nezklame. Darida své výkony opakovaně prokazuje v jedné z nejlepších soutěží světa, pravidelně nastupuje v náročné soutěži.



V berlínském klubu se těší velkému respektu, jak dosvědčují i němečtí novináři, kteří o Hertě píší. Není samozřejmé, aby měl český fotbalista v evropském klubu takové postavení. Není jen běžcem, jak ukazují čísla. Svou aktivitou pomáhá svému týmu, ruší soupeře. Odvádí práci, která někdy možná není tak vidět a není tak ceněná.

Vím, že anketa Fotbalista roku není za zásluhy. Na druhou stranu na Daridu to svým způsobem sedí. Všichni měli dlouhá léta utrum kvůli dominanci Petra Čecha a v tom období měl reprezentační záložník i lepší sezony. Ale být jednou nejlepší si zasloužil.

Důležité jsou i výkony v reprezentaci, kde už Čech není. Darida v národním týmu hraje stabilně slušně, v kvalifikaci o mistrovství světa patřil určitě mezi nejlepší české hráče.

V součtu mi to vychází, že koruna je ve správných rukách.

Darida po vítězství v anketě fotbalisat roku: Pokusíme se uspět v další kvalifikaci, můžeme se insiprovat Islandem a týmovou bojovností
Video se připravuje ...

Vladimír Darida se svou přítelkyní a cenou pro Fotbalistu roku
Vladimír Darida se svou přítelkyní a cenou pro Fotbalistu roku

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud