Ladislav Vízek
4. července 2018 • 17:44

Bez Němců je turnaj lepší, černým koněm jsou Belgičané

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší dosavadní bomba turnaje? Že jsou Němci doma. A podle mě zaslouženě! Byl to zabrzděný tým, který nenašel svou tvář. Skončit poslední za Koreou, to je obrovská ostuda. Löw už byl asi dost namyšlenej, protože nevzít Saného, nejlepšího nováčka do 23 let v Premier League? Hned jsem si říkal: Počkej, kamaráde, ty dopadneš...



Asi bych to neměl přiznat, ale potutelně jsem si přál, aby vypadli. Už jsem jich měl plný zuby, takže z toho mám radost. A jsem přesvědčený, že je nás takových víc. Nicméně je dobře, že Němci Löwa neodvolali, přece jenom má více úspěchů. Zas taková katastrofa to není. Lidi, vždyť je to jen sport!

Ruku v ruce s Němčourama skončil další favorit: Španělé, kteří dojíždějí na ten jejich ťukes, už by to chtělo víc přímočarosti. Úplně mě ale dostalo, že je vyřadili Rusáci, kteří přes ně v žádném případě neměli projít. Sice se jim to povedlo díky hloupé Piquého ruce a vynikajícímu Akinfejevovi, jinak by byli bez šance, ale na to se historie neptá.

Čerčesovovi kluci dali obrovskej dárek Putinovi, ale ve čtvrtfi nále už ten jeho vliv podle mě skončí. Stejně tak skončil můj Messi s Argentinou, která přivezla úplně rozbitej mančaft. Všichni čekali, že je Messi opět spasí, ale dneska už to není možný. Jó kdyby ho měli Španělé, fotbalu by to pomohlo, ale Argentinci si s ním prostě nerozumí, z těch silných týmů udělali snad nejhorší dojem. A ta jejich obrana? No děs běs, tragédie.

Naopak se vztyčenou hlavou skončili mistři Evropy z Portugalska s Ronaldem. Zmizely nám tak z turnaje dvě největší hvězdy, ale ono je to taky třeba, aspoň se budeme koukat na ty druhý. Já třeba najednou zjišťuju, že je tam ten francouzskej mladík a další. Takže podle mýho selskýho rozumu to celkově prospěje, protože hlavní favoriti vypadli a teď už to může vyhrát skoro každej. To mě na tom hrozně baví. Říkám vám, jak jsou Němci doma, je to najednou lepší.

Belgičan Adnan Januzaj se raduje ze vstřeleného gólu do sítě Anglie
Belgičan Adnan Januzaj se raduje ze vstřeleného gólu do sítě Anglie

Černým koněm jsou pro mě Belgičani, kteří naprosto přejeli Japonce. V televizi komentátoři říkali, že je Japonci přehrávali. Panebože, vždyť to byl naprostej nesmysl. Belgie byla jasně lepší, hrálo se na jednu bránu, akorát jim soupeř dvakrát utekl. Nestává se mi to často, ale když vyrovnala, u televize jsem zařval jak blázen. Přeju jim, jsou sympatičtí, šikovní a mají skvělou generaci. Bohužel narazí na Brazilce, takže to budou mít hodně těžký.

Kanárkům jsem ale přestal fandit kvůli fňukalovi Neymarovi. Osmifi nále proti Mexiku jsem sledoval ve Špindlu a najednou od ženských slyším: „Hele, tenhle hráč furt brečí.“ Krucinál, když už si toho všimnou i ženský, je přece něco špatně, ne? Navíc machruje, přitom takový Willian hrál líp. Ten tyjátr mě fakt nebaví. Počkejte, až Brazilci vypadnou, to bude slz! Ať si tam radši odvodní celou zemi, protože ti budou brečet... Hrál jsem proti nim a dobře vím, že ty emoce fakt přehánějí.

Výborná je Uruguay, která má skvělou defenzivu a dva bombarďáky vpředu. Taky z Anglánů bylo cítit, že jsou svěží. Dařilo se Kaneovi. Pohříchu to však je asi jejich jediný střelec, protože Šmíca říkal, že Sterling moc gólů nedá.

A závěrem srdcovka: Francouzi. Ty mám strašně rád, fandím jim, protože mi pomohli do života, díky nim jsem si mohl koupit hospodu. Taky mají výborné mužstvo, blbě se proti nim hraje.

Takže abych to shrnul. S tipováním vám tentokrát neporadím, ale zaplaťpánbůh za to, protože tak vyrovnané mistrovství nepamatuju. A to nejlepší je teprve před námi, teď to bude kulminovat.

Černým koněm jsou pro mě Belgičani, kteří naprosto přejeli Japonce. V televizi komentátoři říkali, že je Japonci přehrávali. Panebože, vždyť to byl naprostej nesmysl. Belgie byla jasně lepší, hrálo se na jednu bránu, akorát jim soupeř dvakrát utekl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud