Pavel Bárta
17. října 2016 • 18:30

Mládí útočí. Matthews Leafs, kapitán McDavid a spol. nakazili všechny

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová show jménem NHL se již rozjela na plné obrátky. Úvod nové sezony jednoznačně patří mladíkům jako například Austonovi Matthewsovi, Connoru McDavidovi nebo také Davidu Pastrňákovi. První jmenovaný si ve své torontské premiéře připsal čtyři góly. Druhý zmiňovaný jako nový kapitán Edmontonu rozjel skvěle svůj druhý ročník v NHL. Mladý český reprezentant parádně zapadl do elitní sestavy Bostonu. Není to však pouze o tom tomto triu. O slovo se hlásí mnoho dalších.   



Connor McDavid vletěl do nové sezony dvěma tříbodovými večery. Ve stejný den si Auston Matthews při debutu udělal ze slavné soutěže hobby ligu. Nasázel čtyři góly a jeho tým rázem přejmenovali na Toronto Matthews Leafs.

Slovutný Joe Malone a dnes už neznámý Harry Hyland dali v úvodním zápase NHL o gól víc. Psal se prosinec 1917 a tehdy nově zformovaná soutěž zahajovala první sezonu jako přímý pokračovatel profesionální NHA. Oba v ní předtím působili.

Matthews se tedy století po nich postaral o novodobý rekord. Ale o to tady úplně nejde. Nedávno skončený Světový pohár předznamenal invazi nové vlny mladých dravců.

Mnozí na turnaji hráli, i díky tomu hned na začátku mají fazonu a řádí, jako by do ligy patřili odjakživa: Matthews, Laine, taky Pastrňák , i když ten už má něco za sebou, Puljujärvi, Werenski, Konecny, Provorov, Nylander...

Neokoukané tváře přinesly do hry vzruch, nadšením nakazily všechny, i když fanoušci si na některá jména teprve zvykají. A pište si, že se ještě budou dít věci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud