Pavel Bárta
2. března 2018 • 21:49

Hon na hokejovou Spartu? Pohřbít mohla jen sama sebe

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Chomutově už se chystali roztápět. Stačilo, aby Sparta selhala i v souboji s Mladou Boleslaví a Piráti uspěli ve Zlíně. V neděli by to na jejich ledě měla hodně těžké, nejspíš by si ji tam ugrilovali při hodokvasu na oslavu zachráněného postupu.



Tenhle scénář se nenaplnil, rozhodnuto je už před posledním kolem základní části. Ale pražský celek celou dobu připomínal raněné zvíře, ležící bezvládně v kleci. Ostatní se na něj chodí koukat, kdy pojde a ještě si šťouchnou, zda ještě žije. Mluvilo se o honu na Spartu, kde kdo jí nevěřil nebo si přál vidět ji už z kola venku. Dole a pokud možno co nejhlouběji.

Ale nejtěžší boj sváděla hlavně Sparta sama se sebou. A stejně tak se mohla zničit a zakopat do země hlavně sama. Stadium klinické smrti však překonala. Tým Františka Výborného si přes všechny přešlapy a pády pro postup do play off nakonec dokráčel s přehledem, v utkání s Mladou Boleslaví nedopustil, aby došlo na hrozící postupové drama.

Stačí však málo, aby se z mršiny stal postrach. A zrovna František Výborný podobným způsobem před 17 lety po dlouhé nemoci dovedl Spartu ze zadních pozic do finále. A před dvanácti ze šesté příčky dokonce až k titulu. Mužstvo má pořád sílu, jen ji nedokázal prodat a využít. Ještě ne. Stačí málo, aby se všechno změnilo. Třeba úspěšné předkolo.

Sparta - Mladá Boleslav: Pátý gól domácích, podruhé se trefil Řepík, 5:2
Video se připravuje ...

Sparta - Mladá Boleslav: Hattrick v O2 areně! Trefil se Michal Řepík, 6:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud