2. března 2018 • 19:50

VIDEO: Sparta přejela Boleslav a je v předkole, Kometa schytala sedmičku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty vyhráli v 51. kole extraligy nad Mladou Boleslaví hladce 6:2 a zajistili si učást v předkole. Vítězství zařídil hattrickem Michal Řepík. Pardubice zase po středečním zajištění účasti ve vyřazovacích bojích usilovali na ledě Třince o další krok ke čtvrtfinálové jistotě. A zadařilo se, Třinec na jeho ledě smetly 6:2. Nadílku schytala také Kometa, která v Olomouci prohrála 2:7.



Kaut hattrickem vyřídil Třinec

Šimon Hrubec převzal před utkáním cenu pro nejužitečnějšího hráče uplynulého ročníku Ligy mistrů, ale v duelu s Pardubicemi kapituloval hned z první střely soupeře. Gólman Ocelářů neměl nárok, hosté sehráli celou akci dokonale. Mojžíš našel žabičkou z obranného pásma rozjetého Marosze, který naznačil střelu, natáhl na sebe pozornost a přihrál do druhé vlny Hrabalovi. Extřinecký obránce těžil ze své rychlosti a pohodlně skóroval do poloprázdné branky.

Třinecký Cienciala v následujícím střídání zahodil dvě gólové šance a po chybě Hrabala zvolil Růžička v brejku dva na jednoho střelu, ale trefil hruď Kacetla. Hosté trestali. Kováře obral o puk Kaut a z pravého kruhu zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Na střídačce Pardubice mohlo být ještě veseleji, ale osamocený Poulíček nepřehodil beton Hrubce.

Prostřední třetina nezačala náporem domácích, i když měli výhodu dvou přesilových her a z tribun se ozýval i pískot. Hosté byli nadále nebezpeční. Agilního Kauta, který se protlačil až před branku soupeře, ale vychytal Hrubec a střelu Machaly zastavila tyč.

Třinec - Pardubice: První hattrick! Martin Kaut vstřelil další gól hostů, 1:6
Video se připravuje ...

Domácí trefou Ciencialy snížili, jenže vzápětí inkasovali potřetí. Ščotkovo nahození od modré čáry se odrazilo překvapivě od zadního mantinelu před branku a Tomášek šancí nepohrdl.

Hrubce vystřídal po třetím gólu Hamerlík, který v poslední minutě druhé třetiny ještě kryl sólový únik Kauta. Stejný hráč v úvodu třetí třetiny trefil v dalším nájezdu z bekhendové kličky tyč, ale v dalším střídání se už tvrdou ranou z pravého kruhu prosadil.

Oceláři se sice tlačili dopředu, hosté však vyráželi do smrtících brejků. V dalším Kaut nesobecky přihrál Poulíčkovi, který přidal pátý gól. Hrdina utkání nakonec zkompletoval i hattrick, když v 58. minutě vymetl pavučinu Hamerlíkovy branky. Třinecký Marcinko už jenom kosmeticky upravil skóre.

Hlasy trenérů:

Marek Zadina (Třinec): "Rozhodla první třetina. Byli jsme v ní lepší, ale neproměnili jsme šance, které jsme měli, a prohráli jsem ji 0:2. Pardubičtí se potom zatáhli a dobře bránili ve středním pásmu. Přehustili ho, jednoduše vyhazovali kotouče ven ze své třetiny. Byli také efektivní v brejcích. Kluci chtěli moc hrát dopředu, a když jsme otevřeli hru, měli jsme díry v obraně. Ujeli nám z toho a dávali góly."

Miloš Holaň (Pardubice): "Přijeli jsme k hodně ofenzivně laděnému mužstvu s respektem a pokorou, ale se zdravým sebevědomím. Začátek zápasu nám vůbec nevyšel, jako bychom ještě zůstali v autobuse. Paradoxně jsme třetinu vyhráli 2:0, ale Třinec měl několik vyložených šancí, při kterých nás podržel Ondra Kacetl. Od druhé třetiny jsme upravili pár detailů v systému a neslo to ovoce. Hráči podali neskutečně obětavý a týmový výkon až do konce. I tak ale musím vyzdvihnout jednu trojku a tou je naše třetí pětka. Zvláště Martin Kaut, to byl vyloženě jeho večer. Závěr z hlediska herního systému a obranné hry byl fantastický."

Góly

Domácí: 30:56. Cienciala, 59:28. Marcinko

Hosté: 05:45. Hrabal, 11:15. M. Kaut, 33:30. Tomášek, 48:33. M. Kaut, 54:15. Poulíček, 57:51. M. Kaut

Sestavy

Domácí: Hrubec (34. Hamerlík) – D. Musil, M. Doudera, Linhart, Roth, Jank, L. Kovář – Rákos, R. Vlach, Martin Růžička (A) – Dravecký (A), Marcinko, Cienciala – Adamský (C), Polanský, Petružálek – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

Hosté: Kacetl (Klouček) – Čáslava (A), Trončinský (A), Wishart, Ščotka, Mojžíš, Hrabal, Holland – Rolinek (C), Marosz, T. Svoboda – Treille, Tomášek, Beran – Perret, Poulíček, M. Kaut – Machala, Dušek, Bojko.

Rozhodčí

Oldřich Hejduk, Daniel Pražák – Michal Zíka, Milan Jindra

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků)


Chomutov ztratil naději na předkolo

Zlín svého soupeře v prvních minutách sevřel v jeho obranném pásmu a ve třetí minutě se dostal do vedení, když se z mezikruží trefil obránce Ferenc. Vzápětí po parádním pasu Sedláčka skóroval Popelka a vyhnal z branky gólmana Lukeše, jehož nahradil Tadeáš Dvořák.

Stav 2:0 nemusel platit dlouho. Další velkou šanci měl Ondráček, zblízka ale trefil pouze Dvořákovu masku. Piráti se dostali do hry ve 12. minutě, kdy při přesilové hře ujel zlínské obraně Sklenář a snížil na rozdíl jedné branky.

Chomutov byl i blízko vyrovnání, ale Růžička ve velké šanci Kašíka nepřekonal. A tak Berani zase uskočili do dvoubrankového vedení, když početní výhodu využil Nosek, pro něhož to byla první trefa v sezoně.

Zlín - Chomutov: První přesilovka domácích využil obránce Nosek, 3:1
Video se připravuje ...

V prostředním dějství místo branek padaly především tresty. Například chvíli před polovinou zápasu hráli Zlínští bez tří sekund celé dvě minuty čtyři na tři, ale skórovat nedokázali. Naopak Piráti přesilovku využili, když Slovák potrestal trest Ference, který dostal dvě minuty za podražení a osobní trest do konce utkání za vystřelení puku do hlediště v přerušené hře.

Zlín si ve třetím dějství držel těsný náskok, ubránil se i v oslabení a v 51. minutě zvýšil na 4:2 svou druhou brankou v utkání Popelka. Při Honejskově vyloučení na dvě plus dvě minuty sáhli Piráti už devět minut před koncem k power play. Po Noskově trestu se jim pak naskytla na 70 vteřin i hra v šesti proti třem, ale neuspěli.

V nervózním duelu dostali trest do konce utkání i hostující útočník Skokan za nesportovní chování a také zlínský Okál, který narazil Smejkala na hrazení a následně se ještě popral s Knotem. Výsledek ještě pojistil v 57. minutě do prázdné branky Fořt.

Hlasy trenérů:

Martin Hamrlík (Zlín): "Nebylo to vůbec lehké. Kdybychom dostali první gól, hrálo by se asi hůř. Měli jsme pak dlouhé oslabení, které jsme zvládli. Jsme spokojeni s výhrou, i když z toho nakonec bylo drama. Musíme ještě máknout v Plzni, bojuje se o každý bod."

Jan Šťastný (Chomutov): "My jsme věděli, o co hrajeme. Museli jsme vyhrát po šedesáti minutách, což se nestalo. Nezachytili jsme, jak už letos několikrát, začátek a rychle jsme prohrávali 0:2. To na ledě defenzivního Zlína není ideální, a i když jsme poté bojovali a dvakrát jsme dali kontaktní gól, bylo to málo. Zkusili jsme všechno, dlouhá power play a ani hra šest na tři nám ale nevyšla. Jsme smutní, zklamaní, ale musíme pogratulovat ostatním."

Góly

Domácí: 02:56. Ferenc, 05:18. Popelka, 16:16. Nosek, 51:00. Popelka, 56:06. Fořt

Hosté: 11:35. Sklenář, 35:54. Slovák

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka (A), Řezníček, Matějíček – Okál, Šťastný, Roberts Bukarts – J. Ondráček, Fořt, Honejsek – Kubiš (A), Fryšara, O. Veselý (C) – Klhůfek, Popelka, P. Sedláček.

Hosté: Š. Lukeš (6. Tadeáš Dvořák) – Knot, Valach, Dietz, Flemming, Szathmáry, Slovák, Mrázek – Koblasa, Smejkal, Skokan – Sklenář, V. Růžička, Vondrka (C) – Poletín, Huml (A), Vantuch – Lauko, Šťovíček, Hlava.

Rozhodčí

Roman Mrkva, Pavel Hodek – Vít Lederer, Jiří Gebauer

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

3 954 diváků


Druhý bod Litvínovu vystřelil Hübl

Verva se na domácím lědě představila téměř po měsíci a proti hostům z Vítkovic předvedla dobrý vstup do utkání. Již ve 2. minutě mohl otevřít skóre Jánský, ale trefil pouze připravenou Bartošákovu lapačku. Později z dorážky neuspěl ani Hübl. Další šanci měl Baránek, z mezikruží však těsně minul levou tyčku.

V 8. minutě se domácí radovali z úvodní branky. Vandas z pravého křídla trefil pouze obětavého Výtiska, kotouč se dostal k Hanzlovi, který se štěstím trefil mezírku mezi betony Bartošáka. Druhý gól mohl přidat Černý, který se řítil sám na Bartošáka, ten ale svůj tým podržel. Na druhé straně měl první a jedinou vážnější příležitost hostí v přesilové hře Trška, sám před Petráskem ale nedokázal vůbec trefit branku.

V úvodu druhé části předvedl velmi povedenou akci Szturc, přešel přes tři protihráče, tvrdou střelou zápěstím však trefil levé Petráskovo rameno. Na druhé straně byl před Bartošákem osamocen Lukeš, ale místo střely hledal ještě lépe postaveného Hübla, jenž si se zakončením příliš dobře neporadil.

Litvínov - Vítkovice: Dva body pro Vervu! V prodloužení rozhodl Hübl, 2:1
Video se připravuje ...

V 30. minutě Válek vypálil pohotově z první, Bartošák zakročil lapačkou. Další šanci domácích měl opět aktivní Vandas, bekhendem trefil pouze boční síť. V 36. minutě hosté z čista jasna vyrovnali. Szturc přebruslil bránícího hráče, objel branku a předložil puk Bartovičovi, které bez problémů vstřelil svůj první gól ve vítkovickém dresu.

Úvod třetí části byl opatrný z obou stran. První šance přišla až v 46. minutě, Lev v přesilové hře ovšem nezamířil přesně. Hosté měli převahu a v dokonce oslabení se do slibné šance dostal Szturc, Petrásek výtečně zakročil betonem. Následoval závar před domácím brankářem, ovšem ani Lev ani Olesz, nedokázali vstřelit druhý gól a utkání tak dospělo do prodloužení, které rozhodl již po 23 vteřinách Hübl.

Hlasy trenérů:

Radim Skuhrovec (Litvínov): "V první třetině jsme měli gólové šance, které jsme neproměnili. V dalším průběhu zápasu si hosté vytvořili tlak a srovnali. V prodloužení jsme nabízenou šanci proměnili. Jsme rádi za vítězství. To je pro nás alfa a omega, potřebujeme, aby si hráči začali věřit."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Chtěl bych říct, že v zápase, ve kterém nejde o nic, mi to přijde jako strašný cirkus a nebudu si brát servítky. Nejprve nám nebyl uznán regulérní gól. Poté faul v prodloužení, budiž. A třetí věc, když hlavní trenér řekne rozhodčímu: To si děláte, pardon, prd.. a byl vyloučen ze střídačky. To mi přijde jako cirkus. Je úplně jedno, jak zápas skončí, ani jednomu týmu nejde o výsledky. Pro oba je to pouze příprava k dalšímu průběhu sezóny. Přišlo mi to směšné."

Góly

Domácí: 07:07. M. Hanzl, 60:23. V. Hübl

Hosté: 35:22. Bartovič

Sestavy

Domácí: Petrásek – Iberer, Sörvik, Šesták, Čutta, Baránek, L. Doudera, Gula – J. Černý, J. Mikúš, Marek Růžička – Trávníček, Gerhát, M. Hanzl – F. Lukeš, V. Hübl, Jánský – Válek, Vandas, Jurčík.

Hosté: Bartošák – Klok, Sloboda, Hrbas, Baranka, Výtisk, Trška – P. Zdráhal, Lev, Olesz – Š. Stránský, Kurovský, Dej – Szturc, T. Jáchym, Bartovič – Toman, Baláž.

Rozhodčí

Kika, Bejček – Frodl, Komárek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky


Hradec má druhé místo jisté

Hradec začal proti Dukle aktivněji. Ve třetí minutě se do slibné pozice dostal mladý útočník Radovan Pavlík, jenže spoluhráče z mistrovství světa do 20 let Škarka v jihlavské bráně nepřekonal. Hradec nebyl úspěšný ani v dalších minutách. V první třetině sice vypálil patnáctkrát, Škarka však nezaskočil.

Zato Jihlava měla nebývalou úspěšnost. Z devíti ran v úvodní dvacetiminutovce skončily v Rybárově bráně hned tři. A všechny góly si byly podobné. V 11. minutě obránce Stříteský prostřelil slovenského olympionika od modré čáry. Gólman měl zastíněný výhled stejně jako při další brance.

Ve 13. minutě Straka tečoval nahození od modré čáry a hosté vedli 2:0. Jihlavě to však nestačilo. Jedenatřicet vteřin před koncem třetiny využil přesilovku Stříteský, opět skóroval od modré čáry.

Do druhé třetiny už Rybár nenastoupil, vystřídal ho Pavelka. Hradec přidal na aktivitě, jenže Škarek dál chytal velmi dobře. Jihlavský talent zastavil pokusy Köhlera, Bednáře i Ziga.

Mountfield HK - Jihlava: Stříteský v závěru třetiny překonal Rybára a hosté vedou 3:0
Video se připravuje ...

V jihlavské sestavě však nezaujal jen on. Ve 30. minutě atakoval domácí Cingel soupeře Diviše, rozhodčí rozhodli, že hradecký hráč fauloval. Diviš ale jejich verdikt opravil a přesilovka se nekonala. Cingel se pak mihl i v další důležité situaci, ve 40. minutě snížil střelou z levé strany na 1:3.

Mountfield se na začátku třetí části dostal do tlaku, například Köhlerova rána byla velmi tvrdá. Škarek ale opět skvěle zareagoval. Domácího favorita pak zbrzdila dvě oslabení. I v nich měl šance, Červený se dostal přes obránce a jen těsně minul, Bergerův pokus vytlačil Škarek betonem. Ale domácí v oslabení také inkasovali - v 51. minutě propustil Pavelka nepříliš tvrdou Hamillovu střelu. Za Hradec ještě snížil v poslední minutě dorážkou Cingel, ale na body to nestačilo.

Hlasy trenérů:

Pavel Hynek (Hradec Králové): "V první řadě bych chtěl pogratulovat Jihlavě k vítězství a výbornému výkonu. Hosté vyhráli zaslouženě. My jsme ale do zápasu paradoxně vstoupili dobře. V prvních deseti minutách jsme měli tlak, střely i šance. Jenže vždycky to skončilo na gólmanovi a nakonec jsme třetinu prohráli 0:3. Střely byly ztečované a určily ráz utkání. Jihlava byla lepší. Za celý realizační tým bych chtěl klukům poděkovat za druhé místo po základní části. Už kolo před koncem máme jistotu, i když jsme si to dnes neuhráli sami a výkon se nám nepovedl."

František Zeman (Jihlava): "My jsme do utkání, co se týče herní stránky, nevstoupili dobře. Nicméně jsme první třetinu vyhráli 3:0, což nás uklidnilo. Hráče jsme nabádali, aby nešetřili střelbou a potvrdilo se, že góly padají ne z krásných střel, ale spíš z těch hloupých. Ve druhé třetině jsme chtěli zopakovat výkon z té první, bohužel jsme v poslední minutě dostali hloupý gól, když jsme špatně vystřídali a nepokryli hráče. Naštěstí to domácí nenakoplo, a proto si odvážíme zasloužené vítězství."

Góly

Domácí: 39:12. Cingel, 59:21. Cingel

Hosté: 10:09. Straka, 12:32. Straka, 19:29. Stříteský, 50:31. Hamill

Sestavy

Domácí: Rybár (21. J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, Pláněk, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Vydarený – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Látal, Koukal (A), Červený – Köhler (A), Berger, Šimánek – Vopelka, Zigo, R. Pavlík.

Hosté: Škarek (Kořenář) – Šidlík, Stříteský, D. Váňa, Suchánek, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Půža – Čachotský (C), Zeman, F. Seman – Straka, Skořepa (A), Jiránek – Rabbit, Hamill, Anděl – Žálčík, R. Hubáček, Diviš (A).

Rozhodčí

Hribik, Petružálek – Hynek, Špůr

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

4166 diváků


Olomouc slaví nejvyšší výhru sezony

Olomouci se ideálně vydařil vstup do zápasu. Již v čase 1:58 se dostala do vedení. Hosté chybovali v rozehrávce, puk se po několika nahozeních dostal před volného Jana Káňu a bývalý forvard Komety otevřel skóre duelu. O 30 sekund později to bylo již 2:0. Holec se trefil přesně do horního růžku Čiliakovy branky.

Kometa mohla snížit při čtyřminutovém trestu Strapáče, Konráda v brance domácích ale nepřekonal Hynek Zohorna ani Nečas. Na druhé straně v oslabení zahrozil Burian. Ve 13. minutě poté šance na snížení nevyužili Zaťovič a Holík. I díky tomu mohl v samotném závěru první třetiny zvýšit na 3:0 Burian, další bývalý hráč Brna v sestavě Olomouce.

Druhá část začala dvěma přesilovkami Komety, Konrád nadále držel jistými zákroky čisté konto. Po jejich skončení mohli přidat Hanáci čtvrtou branku, Irgl však místo rychlé střely vylepšoval pozici a dal šanci vyniknout Čiliakovi, který mu střelu chytil.

V polovině duelu se domácí hala opět radovala. Střelou zpoza beka překvapil gólmana Brna Knotek. V závěru druhé části minul v další početní výhodě Komety zblízka Štencel.

Olomouc - Kometa Brno: Burian s přispěním tyče navýšil vedení domácích, 3:0
Video se připravuje ...

Poslední třetina začalo pokračující přesilovkou Komety, když skákal vyloučený Mráz na led, vypálil Krejčík a puk po chvilce vypadl z výstroje Konráda do branky. Kometa zlepšila výkon a ve 49. minutě využila chyby v rozehrávce Olomouce. Na 2:4 z pohledu hostů snížil Štencel.

Hned v následujícím střídání mohl ještě více zdramatizovat utkání Vincour, ale ani nadvakrát nepřekonal gólmana Hanáků. Následnou přesilovku domácích využil zblízka Knotek a uklidnil domácí. V 53. minutě měl Krejčík výhodu trestného střílení, Konráda ale nepřekonal. Olomouc poté před vyprodaným stadionem svou výhru ještě navýšila, gólově se prosadili Jakub Galvas a Škůrek.

Hlasy trenérů:

Jan Tomajko (Olomouc): "Nakopnul nás začátek, přežili jsme čtyřminutovou přesilovku Komety, to bylo důležité. Vedli jsme 4:0, Kometa pak ale snížila a my jsme znervóznili, protože jsme věděli, že Brno dokázalo doma minule ze stavu 1:4 proti Plzni srovnat. Věděli jsme, že ještě není konec. Naštěstí jsme zase dali gól na 5:2. Co mě dnes mrzí, je strašně moc zbytečných vyloučení. Chceme se dostat do šestky. Uvidíme, není to v našich rukou, ale uděláme pro to všechno."

Kamil Pokorný (Brno): "Nemám moc, co hodnotit. Motivace na straně domácích byla obrovská, a tak to na ledě vypadalo. Po první třetině vedli 3:0 a dokráčeli pro tři body. Domácí měli vidinu šestky, my jsme nastoupili do zápasu jako do přípravy, což na této úrovni nelze. Do poslední třetiny jsme šli s tím, že ji vyhrajeme. Dali jsme dva góly, měli jsme další gólovku, ale nedali jsme ji a v oslabení jsme inkasovali. Abychom zápas otočili, musel by to byl zázrak."

Góly

Domácí: 01:58. J. Káňa, 02:28. Holec, 19:20. Burian, 30:05. J. Knotek, 49:45. J. Knotek, 55:19. J. Galvas, 56:02. Škůrek

Hosté: 40:40. J. Krejčík, 48:50. Štencel

Sestavy

Domácí: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, L. Galvas, J. Galvas, Staněk – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, Ostřížek, Skladaný – Holec, Mráz, Jergl.

Hosté: Čiliak (Langhamer) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Štencel – Zaťovič, P. Holík, M. Erat (A) – R. Zohorna, Hruška, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, L. Čermák (C), Vincour.

Rozhodčí

Svoboda R., Kubičík – Pešek, Svoboda J.

Stadion

Zimní stadion Olomouc


Liberec poprvé v sezoně porazil Plzeň

Hned v úvodu utkání měli hosté výhodu přesilové hry, ale nevyužili jí. Naopak domácí se dostali do obrovské šance, Filippiho vybídl Ordoš, ale navrátilec z KHL minul odkrytou branku. O chvíli později Filippiho napodobil Bulíř.

V další šanci se ve druhé polovině prvního dějství ocitl Krenželok, ale zblízka bekhendem přestřelil plzeňskou branku, kterou poprvé v sezoně hájil Král. Hosté kontrovali zajímavou příležitostí obránců. Sklenička přihrával a Jones jen velmi těsně nedosáhl na puk.

Ve druhé třetině měli opticky více ze hry domácí, Plzeň hrozila hlavně v přesilovkách. Snaha hostů ale končila u pozorného Willovi. Na druhé straně se činil Král. Zaskvěl se ve 34. minutě, kdy vleže zlikvidoval lapačkou stoprocentní šanci Krenželoka. Na začátku 39. minuty už ale nestačil na střelu Bakoše, kterému před brankou přistrčil puk do ideální pozice Ordoš.

Liberec - Plzeň: Bakoš po parádní spolupráci s Ordošem otevřel skóre, 1:0
Video se připravuje ...

Hned v úvodu třetí části nebezpečně pálil hostující Moravčík, ale Will byl pozorný. Domácí odpověděli střelami Bakoše a Krenželoka. Nápor Liberce pokračoval a v přesilovce ve 49. minutě ho úspěšně korunoval Redenbach, který prostřelil brankáře Svobodu, jenž krátce předtím nahradil zraněného Krále.

Bílé Tygry druhý gól povzbudil a výsledkem útočné aktivity byla v 54. minutě třetí branka. Střelu Jánošíka tečoval netradičně před brankou další obránce Derner. Lídr tabulky ale neskládal zbraně a pět minut před koncem v přesilovce odvolal i brankáře Svobodu. Zdramatizovat zápas se ale Plzni nepodařilo. Naopak na druhé straně minutu po návratu Jaška na led kapituloval Svoboda po střele Ordoše.

Hlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): "Myslím, že dvě třetiny byl zápas vyrovnaný, Plzeň ukázala, že hraje ve velké pohodě. Párkrát nám zamotali hlavu, byli silní na kotouči. Jsem rád, že jsme byli trpěliví, i když myslím, že jsme možná byli po dvě třetiny horším týmem. Na konci jsme zápas otočili na naši stranu a jsem rád, že jsme vyhráli."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Neodehráli jsme dobré utkání, nevytvořili jsme si skoro žádné šance. Liberec některé své šance proměnil a zaslouženě vyhrál."

Góly

Domácí: 38:01. Bakoš, 48:17. Redenbach, 53:17. Derner, 56:58. Ordoš

Hosté:

Sestavy

Domácí: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Maier, Šmíd (A), Jánošík, Derner – Jašek, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Bulíř, Redenbach, M. Kvapil – Bakoš, Filippi, Ordoš – J. Vlach, Bližňák, Lakatoš.

Hosté: Tomáš Král (48. M. Svoboda (C)) – P. Kadlec (C), Moravčík, Čerešňák, J. Kindl, Jones, D. Sklenička, L. Kaňák (A) – Indrák, Kratěna, D. Kindl – Schleiss (A), Mertl, Kantner – M. Chalupa, Kracík, Stach – Hollweg, Kodýtek, Vracovský.

Rozhodčí

Lacina, Úlehla – Kajínek, Zavřel

Stadion

Home Credit Arena (7 500 míst)

Návštěva

5 353 diváků


Sparta je posledním účastníkem předkola

Hosté přijeli s jasným úkolem. Jedině tříbodový zisk je za určitých okolností nechával ve hře o postup do nedělního posledního kola základní části. Vykročili za ním dobře, když sice nejprve nevyužili přesilovku, ale na začátku 11. minuty otevřel Lenc pokusem z velkého úhlu skóre, když využil zakrytého výhledu gólmana Aittokallia.

Chvilku poté se prodral do koncovky na druhé straně Řepík, poté minul z dobré pozice Říčka, jenže nakonec pomohli Mladoboleslavští Spartě k vyrovnání sami. Kurkovu špatnou rozehrávku zachytil Vrána, nic nevymýšlel a krátkým švihem z mezikruží překonal gólmana Růžičku. Klepiš mohl hostům vrátit vedení, jeho ránu od modré čáry ale s námahou vytěsnil Aittokallio.

Od druhé části byli Pražané lepším týmem. Hodně jim k tomu pomohla využitá přesilovka z 24. minuty, kdy se snažil Růžička sám vyhodit puk, ten se po teči dostal k Jarůškovi a jeho nahození tečoval na brankovišti clonící Řepík. Ve 28. minutě už to bylo 3:1, když sérii dorážek nijak nebráněných sparťanů dokončil gólově Pech.

Sparta - Mladá Boleslav: Další gól domácích přidal Pech, 3:1
Video se připravuje ...

Netrvalo dlouho a hostům zasadil patrně rozhodující ránu pro vývoj dnešního duelu ze samostatného úniku Klimek. Růžičku v hostujícím brankovišti vzápětí nahradil Maxwell. I ten mohl brzy přijít o čisté konto, když Jarůšek nesobecky vybídl ke skórování mladého Pšeničku, ten v obrovské příležitosti ale minul kotouč. Po Řepíkově faulu pak sice vykřesal náznak naděje Němec, ale to bylo ze strany hostů vše.

Ve třetím dějství už jako kdyby ve zvrat sami ani nevěřili a Sparta dovedla duel bezpečně do úspěšného konce. Rozdíl ve skóre navíc ještě navýšili. Na začátku 49. minuty zkusil z velkého úhlu bekhendem štěstí Řepík a na bližší tyči propasíroval kotouč za Maxwellova záda. Jarůšek měl pak v krátkém sledu dvě obrovské příležitosti, jenže neuspěl. V 57. minutě hráli Středočeši přesilovku, zkusili power play, ale skóroval Řepík.

Hlasy trenérů:

Radim Rulík (Sparta): "Nezačali jsme zápas dobře a prohrávali jsme. Boleslav nás překonávala přihrávkami ve středním pásmu a takovým protečováním i přečíslovala, my jsme tyto situace špatně sehrávali a museli hru trošku změnit. Strašná nám ale pomohl vyrovnávací gól. To nás povzbudilo a myslím, že o utkání pak rozhodla hlavně druhá třetina, která skončila dobře pro nás. Bylo pak jasné, že Boleslav půjde do třetí třetiny na hraně rizika a my díky tomu riskování máme šance na nějaké brejkové situace, což se i potvrdilo."

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Zápas byl asi vyjádřením celé naší sezony. Prostě nám není přáno. Myslím, že první třetinu jsme byli lepší, ale bohužel jedna chyba a přišlo vyrovnání. Spartě to podle mého dodalo trošku klidu a od té doby začali být její hráči silní na puku, přidali nějaké góly a my už jsme nebyli schopní se do toho dostat. My uděláme chybu a dostaneme hned gól. Jinak si myslím, že kluci zápas odbojovali a odmakali, byla tam spousta dřiny, ale žádná radost z toho."

Góly

Domácí: 13:36. P. Vrána, 23:23. Řepík, 27:10. Pech, 30:23. Klimek, 48:01. Řepík, 56:39. Řepík

Hosté: 10:03. Lenc, 35:25. V. Němec

Sestavy

Domácí: Aittokallio (J. Laco) – Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Mikuš, A. Kulda, Ďaloga, Piskáček – J. Hlinka, P. Vrána (C), Řepík – Buchtele, Pech (A), Forman – Kudrna, Klimek, Jarůšek – Říčka, Pšenička, Kumstát (A).

Hosté: J. Růžička (31. Maxwell) – Hanzlík (C), Kurka, Němeček, Eminger, Dlapa, Kotvan, Nedomlel – Orsava, Žejdl, Valský – Pacovský, Nahodil, Klepiš – Pabiška, P. Musil, Lenc (A) – V. Němec, Urban, P. Kousal (A).

Rozhodčí

Hradil, Šír – Barvíř, Blümel.

Stadion

O2 arena, Praha 9–Libeň

Návštěva

7 934 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Zbyněk Michálek byl složen před vlastní bránou
Zbyněk Michálek byl složen před vlastní bránou

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud