Petr Adam
5. června 2013 • 23:31

Štajnerův přestup? Stejná záhada jako Brabcův vyhazov ze Slavie

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

V mistrovské Plzni nečekaně skončil kapitán Pavel Horváth. Chvíli přemýšlel, že by se vrátil do Sparty, ale nakonec kývnul na nabídku Slovácka. Že se vám taková zpráva zdá přitažená za vlasy? Tomu se nelze divit, protože je kompletně vymyšlená. Ještě víc překvapující je ale fakt, že v případě Jiřího Štajnera se podobně absurdně znějící novina skutečně odehrála a skončila překvapivým odchodem dosavadního libereckého lídra do Mladé Boleslavi.



Až do soboty působil Jiří Štajner nepředvídatelně jen na hřišti. Měl velkou zásluhu na tom, že loni fotbalisté Liberce slavili titul, letos na jaře se stali nejlepším ligovým týmem a zajistili si druhý rok po sobě účast v pohárové Evropě.

Fanoušci však s údivem přijali Štajnerovo vyjádření těsně po posledním zápasu sezony, ve kterém se člen Klubu ligových kanonýrů nabídl Spartě, aniž by z druhé strany otevřeně zazněl podobně nadšený zájem. Už tehdy bylo zřejmé, že není něco v pořádku a Štajner chce z Liberce odejít zřejmě za každou cenu.

Ve Slovanu mu nabídli prodloužení smlouvy až dnes – tedy ve chvíli, kdy si byli jistí, že už na ni jen těžko kývne. Prostě takové gesto na rozloučenou. Pokud by pod Ještědem chtěli svého klíčového muže udržet, určitě by postupovali jinak.

A důvody podivného rozchodu? Po fotbalové stránce bychom asi těžko hledali problém. Štajner patří i v 37 letech v nejvyšší soutěži stále mezi největší esa. Důvody jeho konce se dají srovnávat jen s jinou podobnou záhadou, kterou byl vyhazov kapitána Slavie Ericha Brabce ze Slavie - a to poté, co s ním klub nejdřív prodloužil smlouvu a billboardy s jeho tváří nechal rozvěsit po celé Praze.

Místo přesunu do Sparty Štajner nakonec zůstal (doslova) napůl cesty a podepsal smlouvu v Mladé Boleslavi. Tedy v klubu, který výsledkově patřil v uplynulé sezoně do průměru. Přestup měl parametry akce „kulový blesk“, protože v době, kdy se o něm začalo psát v médiích, nebyla o něm na mladoboleslavských internetových stránkách ani zmínka.

Motivace k tomuto přesunu se při pohledu zvenčí jen těžko chápe. Věřme, že o ní má jasno alespoň Jiří Štajner.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud