Petr Adam
10. února 2014 • 19:13

Samé trefy jako od Moravce! Biatlon si vyšší oblibu zaslouží

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už se šíří a nejde zastavit. Řeč je o biatlonové horečce, která Česko začíná postupně propadat. Po bronzu Jaroslava Soukupa podpořilo "epidemii" také čerstvé stříbro pro Ondřeje Moravce. Druhá olympijská medaile v Soči během tří dní posouvá do centra dění sport, který se u fanoušků ještě před pár lety držel na okraji pozornosti.



Pro biatlon to ale nemusí být ojedinělý zásah, ale trvale úspěšná palba, jakou předvedl právě Moravec v dnešním závodu. Oproti rychlobruslení, které na titulní stránky zásluhou svých olympijských úspěchů vytáhla Martina Sáblíková , má biatlon mnohem víc předností.

Především se ukazuje, jak dramatický umí být. Pořadí na vedoucích místech se přelévá několikrát i během nejkratších závodů. A to napětí na střelnici. Kdo z fanoušků by nemiloval náhlé zvraty…

Z českého pohledu je potěšitelné, že nestojí na úspěchu jediného sportovce. V Soči se o medaile podělili zatím dva reprezentanti, mezi ženami zase v této sezoně dlouho vládla Světovému poháru Gabriela Soukalová a dobře ji doplňuje Veronika Vítková . Když poklesne forma u jednoho, vyletí nahoru u jiného.

Ondřej Moravec se raduje na stupních vítězů po stříbrné stíhačce
Ondřej Moravec se raduje na stupních vítězů po stříbrné stíhačce

Navíc má biatlon po rekonstrukci areálu v Novém Městě na Moravě jistotu špičkového zázemí také v Česku. Loňské MS na Vysočině image tohoto sportu jako zajímavé zábavy pro fanoušky jen posílilo, navíc za sebou nezanechalo spoušť jako lyžařský šampionát 2009 v Liberci. To je další výrazný plusový bod.

Výčet předností nekončí. Vysokou popularitu si biatlon drží i v okolních zemích. V Německu jde o jeden z osvědčených sportovních hitů a si byste neřekli, že i v Rusku dokonce biatlon podle jednoho předolympijského průzkumu porazil mezi diváky v oblíbenosti krasobruslení a hokej.

Biatlon naplno využívá svoji šanci, jak k sobě přitáhnout víc fanoušků. A navíc si stihl vybudovat základy, aby se v Česku vyhnul osudu senzace na jeden rok.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud