10. února 2014 • 16:33

Další biatlonová medaile! Moravec vyjel ve stíhačce STŘÍBRO

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parádní vystoupení českých biatlonistů na olympiádě v Soči nekončí! Dva dny po bronzu Jaroslava Soukupa přidal Ondřej Moravec v dnešní stíhačce stříbrnou medaili. V cíli nestačil jen na Martina Fourcada z Francie. Třetí skončil jeho krajan Jean Guillaume Beatrix, Soukup po čtyřech chybách při střelbě vestoje obsadil dvacáté místo. Závod jsme sledovali na iSport.cz ONLINE.



Moravec slaví první velkou medaili z individuálního závodu v kariéře, dosud vybojoval pouze bronz ve smíšené štafetě na loňském světovém šampionátu v Novém Městě na Moravě.

Na stupně vítězů pomohl Moravcovi taktický výkon. Na trať vyběhl z osmého místa se ztrátou patnácti sekund na vítěze sprintu Nora Oleho Einara Björndalena. Ještě do první střelby ale stáhl manko na polovinu a na střelnici přijel na konci osmičlenné vedoucí skupiny, která se rychle oddělila od zbytku pole.

Ondřej Moravec slaví stříbrnou medaili ve stíhačce
Ondřej Moravec slaví stříbrnou medaili ve stíhačce

Při střelbě vleže vsadil Moravec na jistotu a střílel pomaleji, ale bezchybně. Bronzový medailista ze sprintu Soukup také na prvních dvou položkách vleže nezaváhal, pálil však rychleji než Moravec a v polovině závodu se průběžně posunul na stupně vítězů. Naději na další cenný kov ale pohřbil dvěma chybami při třetí střelecké položce.

Naopak Moravec potvrdil, že je střelba vestoje jeho parádní disciplínou. Po třetí položce se posunul na třetí místo a při rozhodující čtvrté střelbě měl lepší mušku a pevnější nervy než soupeři. Stadion opustil jako druhý za lídrem Světového poháru Fourcadem a náskok sedmnácti sekund mu už s přehledem stačil.

Michal Šlesingr, který ve sprintu obsadil 31. místo, se rozhodl šetřit síly a do stíhacího závodu nenastoupil.

Biatlon:

Muži - stíhací závod 12,5 km: 1. M. Fourcade (Fr.) 33:48,6 (1 tr. okruh), 2. Moravec (ČR) -14,1 (0), 3. Beatrix (Fr.) -24,2 (1), 4. Björndalen (Nor.) -25,9 (3), 5. Usťugov (Rus.) -36,7 (1), 6. Schempp (Něm.) -39,1 (1), 7. Svendsen (Nor.) -40,2 (1), 8. Eder (Rak.) -40,3 (2), 9. Rastorgujevs (Lot.) -48,3 (1), 10. Landertinger (Rak.) -48,9 (3), ...20. Soukup -1:46,4 (4), Šlesingr (oba ČR) nestartoval.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud