Tomáš Vrábel
4. listopadu 2015 • 23:45

Kopnutí do Růžičky? Vtipkovat mohou fanoušci, ne klub

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Mladou Boleslav dopadl stín. Škoda, její výkony na ledě jsou totiž chvályhodné. Po utkání s Chomutovem tamní moderátor pustil hlášku z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje!: „Neber úplatky, neber úplatky, nebo se z toho zblázníš…“ Narážel tak na korupční aféru trenér hostů Vladimíra Růžičky, a to si jako představitel klubu bez ohledu na výsledek vyšetřování (případ má v rukách stále policie) nesmí dovolit.



Moderátor, který má přezdívku ‚Doktor Buben‘, umí diváky i pobavit. Atakem na Růžičku však zašel za hranu. Fórky třeba na Bednářovu adresu, jehož přítelkyní byla ve své době zpěvačka Rolincová, a zlehčování korupce, nejsou na misce vah rovnocenné.

I v NHL moderátoři baví diváky (jde o mnohem větší show, než kterou nabízí pan ‚Buben‘), ale je nepředstavitelné, že by někdo z nich vtipkoval například na účet chicagské hvězdy Kanea, který čelil podezření ze znásilnění… Zkrátka kultivovanější prostředí.

Uvědomil si ‚Buben‘ ve chvíli, kdy zmáčkl ‚play‘, jak je korupční jednání závažné a porušuje trestní řád? Kdyby to pustil v hospodě mezi známými, v tom by pochopitelně problém nebyl, ať si každý dělá, ‚co chce‘, ale jako moderátor extraligového utkání je hodně viditelnou (a slyšitelnou) tváří klubu.

Jak si celou záležitost lze vyložit? Že se Mladá Boleslav, klub, který zásadně ovlivňuje mládež, vysmívá korupci? To je přehnané, nicméně i takový náznak ji poškozuje.

Tady vůbec nejde o Růžičkovy pocity. Ani o žádnou cenzuru dnešní doby, však i Tonda Blaník veřejně tvrdí, že měl prsty v Růžičkových nominacích, ale o to, za jaké hodnoty bojuje kterýkoli sportovní klub. A že to nelze brát na lehkou váhu, naznačuje i to, že vedení Mladé Boleslavi situaci řešilo.

Těžko moderátor porušil soutěžní řád, nicméně pořádek by si měli udělat především v Mladé Boleslavi. Podle všeho ‚Doktor Buben‘ jednal na vlastní pěst, to šlo vyčíst i z tváří některých (možná i všech) zaměstnanců klubu, kteří jen zírali, cože všichni společně pod jménem BK Mladá Boleslav pouští z repráků a pod jaký vzkaz se podepsali…

I přes velké výkony na ledě tak v Mladé Boleslavi ukázali svou malost. Ale třeba je touha po kultivovanějším prostředí bojem s větrnými mlýny.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud