9. května 2018 • 17:36

Formanová o Haníkově článku: Urazil pohledné holky, co běhají stovku

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně reakcí vzbudil komentář volejbalového trenéra a místopředsedy ČOV Zdeňka Haníka v Reflexu, který chtěl zareagovat na rozruch kolem knihy biatlonistky Gabriely Koukalové. Jak se na názory, že žena nechce vyhrávat, ale důstojně a s úctou remizovat, či adorace ženského hrdinství v podobě praní ponožek a vaření bylinkových čajů, dívá mistryně světa v běhu na 800 metrů Ludmila Formanová?



„Každopádně je to názor někoho. Mně tam zaujaly dvě věty. Že holky chtějí být muži vedeny, a že největší silou každé ženy je její slabost. Zaujalo mě, že to je přání autora.

Souhlasím s tím, že ženy jsou silné nátury. Nesouhlasím, že žena chce remizovat. Myslím, že spousta holek chce vyhrávat.

Že je k vrcholovému sportu třeba náročná příprava? Samozřejmě, to k vrcholovému sportu patří, jestli ho chce žena podstupovat, musí s tím počítat. Z jedné knížky, kterou vydala Gábina Koukalová , nelze dělat názor na ženský vrcholový sport.

Že sport není jako za Věry Čáslavské , kdy ženy studovaly vysoké školy? Myslím, že v dnešní době je toho spousta holek taky schopná. I za mě to šlo skloubit.

Že ženy mají vařit čaj a uklízet? Já jsem dělala vrcholový sport, domácnost fungovala. Když jsem nestihla poklidit, tak partner, když si najde partnerku, co dělá vrcholový sport, asi počítá s tím, že občas i pomůže.

Celý článek Zdeňka Haníka pro Reflex čtěte ZDE>>>

Starání se o děti? Když budu mluvit za sebe, po narození dítěte to bylo s vrcholovým sportem úplně jiné. Ale to, že jsem ho vozila do školy, bych s vrcholovým sportem vůbec nespojovala. Ve výjimečných případech to ženská nemá v sobě. Je to názor jednoho člověka na vrcholový sport.

Dá se polemizovat o tom, že se daleko víc líbí ženský sport. Znám lidi, kteří řeknou: Já jdu radši na basket ženských. Je to názor autora, není to názor společnosti.

Že ve finále ženské stovky na olympiádě můžete vidět osm chlapů bez koulí? Tím urazil Dafne Schippersovou a další holky, které jsou docela pohledné.

V něčem s ním souhlasím. Gábinu Koukalovou mám jako sportovkyni ráda, vážím si jí, ale třeba je to slabší jedinec, který tlak ve vrcholovém sportu neunese, ale to můžou být i muži. Souhlasím, že vrcholový sport musí dělat silné osobnosti, jinak člověk neuspěje. Nebo ano, ale na úkor těchto problémů, které třeba popisuje Gábina.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud