15. ledna 2009 • 14:28

Novotný si chválí přípravu pod Pogánym

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmý dálkař z olympijského finále v Pekingu Roman Novotný změnil po uplynulé sezoně trenéra a chystá se zamířit k ještě výraznějším výsledkům. Přípravu talentovaného atleta převzal Michal Pogány, bývalý kouč mistryně světa v trojskoku Šárky Kašpárkové.



Sezonu začal Novotný nad očekávání dobře, neboť z plného tréninku vyhrál závod v polském Brzeszcze výkonem 760 cm.

"Mám za sebou hodně kvalitních tréninků, soustředění i regenerace. Sportu věnuji nyní podstatně více času, což by se mělo projevit pozitivně i na mé výkonnosti," tvrdí Novotný, jehož nejbližším vrcholem je start na březnovém halovém mistrovství Evropy v Turíně. K tomu ale potřebuje skočit kvalifikační limit 790 cm. "Pokud se už dostanu do Turína, tak je mým cílem postoupit do finále," řekl novinářům dálkař.

Trenér Pogány si práci s Novotným pochvaluje. "Ještě nikdy jsem hotového závodníka nedostal. Trénovat finalistu olympijských her s výkonem 821 cm je zavazující. Naše tréninky jsou nejen o organizaci, ale také o společné domluvě. Věřím, že se výsledky v letošní sezoně dostaví," poznamenal Pogány.

I když má Novotný drobnou a štíhlou postavu, údajně v poslední době přibral. "Dokonce téměř čtyři kilogramy. Nyní je ale brzy dostanu dolů," dodal Novotný.
Před mistrovstvím Evropy v Turíně má Novotný v plánu osm závodů. Tuto neděli se představí v Olomouci, 24. ledna bude startovat v Otrokovicích, dále v Metách, Vídni, Lievinu a Valencii. Před evropským šampionátem ještě Novotného čeká halové mistrovství republiky a 26. února rovněž v Praze mezinárodní mítink v O2 Aréně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud