13. dubna 2012 • 09:12

Chicago ve šlágru NBA porazilo Miami po prodloužení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlágr NBA mezi basketbalisty Chicaga a Miami rozhodlo prodloužení, po kterém se z vítězství 96:86 radovali domácí Bulls. Býci opět ukázali, že jejich největší hvězda Derrick Rose není nenahraditelný, a zvítězili přesto, že v poslední době často zraněný nejužitečnější hráč uplynulé sezony sehrál nejhorší zápas v kariéře. Do statistik si totiž připsal pouhé dva body.



"Kdybych to tušil, tak jsem vůbec nehrál," kroutil hlavou Rose, který za 25 minut hry proměnil jedinou z 13 střel a prodloužení pak odseděl na lavičce.

"Nepadaly mi střely, které normálně dávám. Ale spoluhráči mě podrželi, jsem rád, že je mám v týmu," dodal hráč, který chyběl ve 13 z posledních 15 zápasů a ve 23 celkově. Přesto Bulls vévodí celé NBA.

Nejlepším střelcem duelu dvou nejlepších týmů Východní konference byl s 30 body hostující LeBron James, který ale v úplném závěru základní hrací doby jednou neproměněnou šestkou dal šanci soupeři vyrovnat.

Domácímu C.J. Watsonovi se to povedlo 2,2 sekundy před koncem tříbodovou střelou a prodloužení pak Bulls ovládli v poměru 12:2.

Také Dwyane Wade (21 bodů) a třetí z hvězdného tria Heat Chris Bosh (20) dali víc bodů než nejlepší střelec Chicaga, kterým byl Carlos Boozer s 19 body.

Ale ani on stejně jako žádný z dalších členů základní pětky se nedostal do kladných čísel ve statistice plus/minus. Klíčový byl výkon náhradníků, přičemž "šestnáctibodový" Watson se v bilanci obdržených a vstřelených košů při pobytu na palubovce dostal na +38.

Výsledky:

Charlotte - Detroit 85:109, Chicago - Miami 96:86 po prodl., Golden State - Dallas 103:112, Minnesota - LA Clippers 82:95, San Antonio - Memphis 107:97.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud