Ivo Pospíšil
21. října 2012 • 03:53

Tyhle smeče vás teď čekají v Česku! Podívejte se, jak Welsch řádil v NBA

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři roky v NBA, to je silný argument, proč považovat návrat českého basketbalisty Jiřího Welsche za velkou událost letošní Mattoni NBL. Dvaatřicetiletý hráč podepsal dvouletou smlouvu s Nymburkem a bude s ním útočit nejen na desátý titul v řadě, ale i na úspěchy v Eurocupu či VTB Lize. Podívejte se, jak Welsch v sezonách 2002 – 2006 zářil v NBA.



Před Janem Veselým si držel pozici nejlépe draftovaného Čecha do NBA. V roce 2002 ho jako šestnáctého v pořadí draftovala Philadelphia 76ers.

Co na tom, že Jiřího Welsche později vytrejdovala do Golden State. Co na tom, že v zámoří hrál ve čtyřech klubech. Strávil tam čtyři roky, během nichž hrál i dvakrát playoff.

Coby druhý Čech v historii teď Welsch míří po dvanácti letech v zahraničí zpět na domácí palubovky. Do Nymburka.

„Takový přestup tu letos nebyl. Jirka má skvělou kariéru a má i vysoký lidský kredit. Jde o velmi dobrý sňatek,“ přiznává sportovní ředitel týmu Michal Ježdík, jenž veškerá jednání s hráčem i jeho agentem vedl.

Může hrát na třech pozicích, vyniká v obraně, na doskoku a umí skvěle organizovat hru. Navíc dokáže ty hráče vedle sebe nechat vyniknout,“ chválil ho.

Zavzpomínejte tedy, jak Welsch hrál v letech 2002 – 2006 v NBA.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud