Ivo Pospíšil
20. října 2012 • 14:38

Návrat Welsche? Přestupová bomba! Udělá z české ligy show

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho návrat je pro českou basketbalovou ligu bombou roku. Po dvanácti letech, která strávil mimo Česko a v tom období také hrál čtyři roky v zámořské NBA, podepsal Jiří Welsch dvouletou smlouvu s úřadujícím (devítinásobným) mistrem z Nymburka. Dobrá volba pro něj, dobré zprávy pro fanoušky. Přichází unikátní šance udělat v Mattoni NBL výjimečnou show.



Když před začátkem sezony přišel do Nymburka americký rozehrávač Mike Taylor, říkal jsem si, jak je skvělé, že na českých palubovkách bude hrát borec se zkušenostmi z NBA. Koneckonců, hrál přeci sezonu v LA Clippers.

Jenže to, co se nastalo tento víkend, obrátilo vše vzhůru nohama.

Návrat Jiřího Welsche je totiž pro české příznivce několikanásobně víc.

Je to správná volba. Beztak, v belgickém Charleroi už nehrál. A i kdyby, mohl tam hrát jen Eurocup, neboť do prestižní Euroligy se jeho tým na rozdíl od loňska nedostal.

To v Nymburku může hrát Eurocup ale také i VTB Ligu, proti týmům jako CSKA Moskva nebo Žalgiris Kaunas. Zní to líp ne? Navíc tím nemusí končit…

Když před sezonou šéf týmu Miroslav Jansta vyhlásil, že chce v příštím roce už vážně atakovat Euroligu, příchod Welsche je dostatečným důkazem. Welsch totiž nepodepsal jen na tuto sezonu, ale rovnou na dva roky!

A že bude přínosem? O tom nepochybujte. Jeho význam byl jasně patrný v nedávné kvalifikaci na mistrovství Evropy. Díky svému přehledu, zkušenostem a umění vzít zodpovědnost v pravý čas na sebe, pomohl k několika cenným výhrám (třeba doma proti Turecku) a úspěšnému postupu.

V české lize doposud hrál jen jediný Čech se zkušenostmi z NBA – Jiří Zídek. A to paradoxně také v Nymburku. Teď se bude situace opakovat.

Věřím, že Welsch uspořádá v Mattoni NBL show, jaká tu už pár let nebyla. A také přitáhne do ochozů daleko více diváků, než tomu bylo doposud.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud