13. září 2014 • 20:26

Basketbalisté Francie udolali Litvu 95:93 a získali bronz na MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Francie poprvé v historii získali medaili na mistrovství světa. Úřadující mistři Evropy v boji o bronz porazili Litvu 95:93. Podobně jako v těsně prohraném semifinále se Srbskem předvedli vydařenou čtvrtou čtvrtinu a v závěru uhájili výhru zásluhou trestných hodů. Zasloužil se o to zejména autor 27 bodů Nicolas Batum.



Duel poražených semifinalistů byl po celý zápas velmi vyrovnaný a ani jeden tým nevedl o více než osm bodů. Dlouho měli mírně navrch Francouzi, kteří si téměř celý první poločas drželi těsný náskok.

Jenže třetí část vyšla Litvě, kterou táhl s 25 body pivot Jonas Valančiunas a zajistil obhájcům bronzu osmibodové vedení. Hráči Francie však ani ne 20 hodin po heroickém výkonu v závěru utkání se Srbskem ukázali znovu skvělou poslední čtvrtinu, ve které nastříleli 31 bodů.

Do vedení je poslal čtyři a půl minuty před koncem Diaw, Litva sice znovu překlopila skóre na svou stranu, ale poslední minuta a půl patřila Francii. Diaw jí opět získal vedení, které z trestných hodů uhájili Heurtel a Batum.

Mistrovství světa v basketbalu mužů ve Španělsku - o 3. místo:
Francie - Litva 95:93 (22:19, 43:42, 64:71)
Nejvíce bodů: Batum 27, Diaw 15, Lauvergne a Heurtel po 13 - Valančiunas 25, Juškevičius 14, Seibutis 13.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud