11. března 2018 • 09:57

Satoranský bodoval, ale Washington klopýtl. Miami ho zdolalo o 27 bodů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Washingtonu po dvou výhrách podlehli 102:129 v Miami. Tomáš Satoranský znovu nastoupil v základní sestavě a za 29 minut hry zaznamenal devět bodů a pět doskoků. Wizards po 29. porážce v sezoně klesli na pátou příčku tabulky Východní konference NBA za Indianu, Miami je sedmé.



Tým Heat v sobotu ani jednou neprohrával a vypracoval si vedení až o 38 bodů. Svěřenci kouče Scotta Brookse ho stáhli až v závěru, kdy dostali šanci náhradníci. Necelý den po výhře v New Orleans se Wizards trápili včetně českého rozehrávače Satoranského.

"Jsem zklamaný," řekl Brooks. "Jsem zklamaný kvůli sobě, ale zklamali mě i moji chlapci. Nejde hrát tak, jak jsme to dnes předvedli a pomýšlet na úspěch," zlobil se kouč Wizards.

Před čtyřmi dny jeho svěřenci udolali Miami doma po prodloužení, odvetu však jasně ovládl floridský tým. Jen ve třetí čtvrtině nadělil soupeři 43 bodů, což je pro Miami sezonní maximum.

Miami si na domácí palubovce poradilo s Washingtonem, Tomáš Satoranský byl vidět
Miami si na domácí palubovce poradilo s Washingtonem, Tomáš Satoranský byl vidět

Ani Satoranský neprožil vydařený večer. Jediný pokus za tři body minul, proměnil dvě ze sedmi střel z pole. Alespoň z trestných hodů si odchovanec pražského USK udržel úspěšnost přes 70 procent, když trefil pět ze sedmi šestek.

Nejlepším střelcem utkání byl střídající Jodie Meeks s 23 body v dresu Wizards. Bradley Beal měl 14 bodů, domácí táhlo osm dvouciferných střelců. Nejvíc bodů dal James Johnson (20).

Nejužitečnější hráč ligy za minulou sezonu Russell Westbrook si připsal 19. triple double v sezoně a dovedl Oklahomu k vítězství nad San Antoniem 104:94. Nasbíral 21 bodů, 12 doskoků a deset asistencí. Výrazně k výhře přispěli i hráči z lavičky, kteří dohromady dali 50 bodů.

NBA:

Charlotte - Phoenix 122:115, Dallas - Memphis 114:80, LA Clippers - Orlando 113:105, Miami - Washington 129:102 (za hosty Satoranský 9 bodů, 5 doskoků, 1 asistence), Oklahoma City - San Antonio 104:94.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud