Adam Nenadál
Premium
8. března 2018 • 12:03

Sato konečně na svobodě! Čím česká hvězda upoutala slavnou NBA?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Russell Westbrook, nejužitečnější hráč loňské sezony NBA, najíždí svým typicky agresivním způsobem pod koš soupeře. Mrštnost, rychlost a síla. Jakmile ale míč opouští jeho ruku, je rázným máchnutím „připlácnut“ na desku. Zblokovat Westbrooka v situaci jeden na jednoho? Nevídané! Něco podobného – jen s jiným obsazením – se opakuje o pár dní později: tentokrát je „obětí“ Kyrie Irving, zřejmě nejšikovnější driblér NBA a chladnokrevný střelec rozhodující trojky sedmého finále před dvěma lety.



Autor obou bloků? Tomáš Satoranský, jinak také jeden z celosvětově nejznámějších českých sportovců dneška. Přehnané? Kdepak. Rozehrávač týmu Washington Wizards se v NBA úspěšně měří s nejlepšími basketbalisty všech dob. To není nadnesené: současná úroveň ligy je dechberoucí a hvězdy jako LeBron James , Steph Curry nebo právě Westbrook opravdu mění a navyšují letité rekordy. A Satoranský drží krok.

Šestadvacetiletý Čech přitom dostal pozvání na velkolepou párty tak trochu náhodou: kdyby se nezranil John Wall, rozehrávačská jednička Wizards a superhvězda celé NBA, sbíral by možná Satoranský minuty jen v o něco málo větších dávkách než v loňské sezoně, navíc by putoval sestavou na nepříliš oblíbených postech. Teď si ale může říct: „Jsem členem základní pětky a point guard týmu NBA, který patří k nejlepším ve Východní konferenci.“

Čísla Washingtonu jsou totiž od chvíle, kdy pozici „jedničky“ převzal Satoranský, naprosto skvostná. Když tým oznámil Wallovo zranění, byli Wizards sedmí v konferenci a očekával se další propad: po čtrnácti zápasech mají ale nečekanou pozitivní bilanci 11:6 a jsou na pátém místě na Východě. Během těch několika týdnů porazili mimo jiné Cleveland Cavaliers, Toronto Raptors nebo Oklahoma City Thunder – všechno naprostá elita NBA.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud