Ivo Pospíšil
14. března 2018 • 11:47

Sato Magic! Čech v NBA zase ohromil, předvedl výstavní přihrávku za zády

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je stále sebejistější. Odvážnější. Drzejší. A soupeři jen nestačí bránit. Byť 15 bodů, 8 doskoků a 7 asistencí Tomáše Satoranského tentokrát Washingtonu k nočnímu úspěchu nepomohlo, Wizards padli s Minnesotou 111:116… český basketbalista opět patřil k ústředním mužům a celou NBA zaujal výstavní přihrávkou, kdy v dramatické koncovce vybídl ke skórování Otto Portera.



Vystihl přihrávku Karla Anthony Townse, převzal míč do své správy a v rychlém protiútoku s ním běžel na soupeřův koš. V tu chvíli se k němu vrátili dva obránci, aby ho zablokovali. Přes ně by Tomáš Satoranský nezasmečoval.

Jakoby ale měl i oči na zádech.

Prohodil si míč za zády a přímo ho nasměroval do ruky spoluhráče Otta Portera nabíhajícího z druhé vlny. Ten už neměl potíže zasmečovat. „Sato Magic,“ zajásal twitterový účet Washingtonu Wizards a jeden z fanoušků i na adresu českého rozehrávače obdivně připsal: „Bílý John Wall?“

Satoranský si později se svým parťákem plácl a domácí hala mu aplaudovala. „Tohle byla asistence večera,“ netajil se i oficiální twitterový účet NBA.

Vedle této přihrávky, kterou NBA nakonec vyhodnotila, jako šestou nejhezčí akci celého večerního programu, zaznamenal český rozehrávač proti Minnesotě Timberwolves i 15 bodů, 8 doskoků a 7 asistencí. Jen málo mu chybělo k prvnímu double double v NBA.

A jeho Washingtonu Wizards zase moc nechybělo vítězství, kdy nakonec v tomto duelu padl těsně 111:116. Doplatil právě jinak na řádění Townse, který zaznamenal 37 bodů. „Je dost silný na to, aby hrál proti pivotovi a rychlý, aby najel na koše nebo střílel trojky. Zahrál fakt dobrý zápas a nedokázali jsme ho uhlídat. Zajistil jim to,“ přiznal na adresu Townse Markieff Morris.

Co se však Satoranského týče, ten odehrál další ze svých vydařených zápasů a čím dál tak silněji týmem rezonuje otázka, co bude až se po zranění a operaci kolene brzy vrátí klíčový rozehrávač John Wall.

Vrátí se Satoranského minutáž pod konzervativním trenérem Scottem Brooksem tam, kde byla dřív, nebo mu naopak vystoupení z posledních týdnů přeci jen vydobylo u kouče větší respekt nebát se ho nasazovat častěji? Další utkání čeká Washington dnes v noci na palubovce Bostonu.

Tomáš Satoranský se blýskl parádní přihrávkou
Tomáš Satoranský se blýskl parádní přihrávkou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud