9. června 2018 • 09:59

Král LeBron. Vzteky si zlomil ruku, vítězům dojemně gratuloval. Odejde?

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Drancoval ho smutek, ale přesto ukázal, jak velký je hráč. Prostě "Cavalier"! Za stavu 0:3 v sérii a při vysoké ztrátě ve čtvrtém finále NBA kouč Clevelandu stáhl LeBrona Jamese ze hry už čtyři minuty před konečným klaksonem. A ten ještě než schoval hlavu pod ručník, sportovně pogratuloval všem soupeřům z Golden State Warriors. Byli lepší, titul obhájili právem a dost suverénním způsobem! Na tiskové konferenci přiznal James skrývanou zdravotní indispozici a připustil, že by mohl z Clevelandu odejít.



Třiatřicetiletý James hrál proti Warriors své osmé finále za sebou a celkově deváté, ale má jen tři tituly. Za letošní výkony ale zaslouží maximální obdiv - měl možná nejlepší formu a téměř sám dotáhl Cavaliers do finálové série, vítězná sedmizápasová řež v konferenčním finále s Bostonem vejde do dějin!

VIDEO: Podívejte se jak LeBron James sportovně pogratuloval soupeři

LeBron ale po prvním utkání finále, které Cleveland díky nesmyslné chybě J.R. Smithe (v závěru zazdil možné rozhodnutí), prohrál v prodloužení, údajně vzteky praštil do tabule a vážně si poranil ruku. Přesto sérii dohrál s průměry 34 bodů, 8,5 doskoku a 10 asistencí na zápas. A s ortézou přišel až na závěrečnou tiskovou konferenci.

"Byl jsem plný emocí, musely ven, tak jsem je vypustil. Bohužel hodně nešťastným způsobem! Proto jsem pak dohrával sérii se zlomenou ruku," prohlásil James, který možná odehrál svůj poslední zápas za Cleveland, jelikož v létě bude řešit možný přestup.

"Zatím nemám ponětí, co se mnou bude dál. Musím to probrat s rodinou, která je pro mě to nejdůležitější. Teď nemám odpověď, co se stane," řekla superstar Clevelandu i celé NBA.

A co dojmy vítězů? Podle kouče Golden State Stevena Kerra byl tento titul nejtěžší. "Pamatuji si, že při prvním jsme si mysleli, že je to sen. Tentokráte jsme si uvědomovali očekávání a realitu. Ale využili jsme náš talent a zkušenost. Mohu jen pogratulovat Clevelandu k další skvělé sezoně, přestože měl své potíže. Co jejich kouč (Tyronn Lue) a LeBron dokázali, je neuvěřitelné," ocenil soupeře.

Golden State ovládlo finále bez zaváhání jako první tým od roku 2007, kdy San Antonio přehrálo 4:0 rovněž Cleveland. Od roku 1947 se to povedlo teprve podesáté. Tři tituly během čtyř let dosud dokázali získat jen hráči Los Angeles Lakers, Chicaga Bulls a Bostonu Celtics.

"Vyhrát titul je hrozně těžké a dokázat to potřetí za čtyři roky je neuvěřitelné," radoval se Klay Thompson, který byl spolu s Currym, Draymondem Greenem, Andre Iguodalou, Shaunem Livingstonem a trenérem Kerrem u všech tří titulů za poslední čtyři roky.

VIDEO: LeBron James přiznal, že hrál tři zápasy se zlomenou rukou

LeBron James možná odehrál svůj poslední zápas za Cleveland, jelikož v létě bude řešit možný přestup.
LeBron James možná odehrál svůj poslední zápas za Cleveland, jelikož v létě bude řešit možný přestup.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud