30. listopadu 2018 • 20:20

Basketbalisté prohráli s Francií, Čechy zlomilo 18 bodů v řadě

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští basketbalisté v kvalifikaci mistrovství světa prohráli v Pardubicích s Francií 65:79 a připsali si tak druhou porážku. Francie jim v čele skupiny K utekla na rozdíl jedné výhry a zajistila si postup na šampionát. Ten mají Češi jistý už od září.



Svěřenci trenéra Ronena Ginzburga svedli i v oslabené sestavě s favorizovanou Francií vyrovnanou bitvu, ale v posledních pěti minutách vypadli z role a dovolili soupeři zápas zakončit šňůrou 18:0. Nejlepším střelcem zápasu byl s 20 body Vojtěch Hruban.

Oba celky nastoupily bez hlavních opor působících v NBA a Eurolize. V úvodu si s tím lépe poradila Francie, která v první čtvrtině téměř neminula koš a vytvořila si náskok osmi bodů.

Tomáš Vyoral (vpravo) útočí v zápase proti Francii, brání ho Axel Julien
Tomáš Vyoral (vpravo) útočí v zápase proti Francii, brání ho Axel Julien

Pak ale Češi přibrzdili její útok zónovou obranou, kterou eliminovali francouzskou výškovou převahu. V útoku se rozstřílel Hruban, který dal do poločasu 15 bodů. Když pak první body za národní tým dali i Šimon Puršl efektní smečí a Petr Šafarčík, šlo se na poločas jen za těsného vedení Francie o dva body.

V úvodu třetí části si však poranil kotník Hruban a musel ze hry. I bez svého nejlepšího střelce Češi drželi vyrovnaný stav. Po ošetření se navíc Hruban do utkání vrátil a osm minut před koncem dal důležitou trojku na 59:54.

Ještě čtyři minuty před koncem vedli Češi o čtyři body, ale pak neproměnili několik pokusů po sobě. Soupeř toho využil k závěrečnému tlaku a šňůrou 18:0 rozhodl o výhře.

Kvalifikace mistrovství světa basketbalistů - skupina K:

ČR - Francie 65:79 (19:26, 37:39, 51:52)

Nejvíce bodů: Hruban 20, Šiřina 11, Bohačík 9 - M'Baye 18, Lacombe 15, Bouteille 13. Fauly: 19:14. Trestné hody: 4/2 - 20/15. Trojky: 11:8. Doskoky: 34:36. Diváci: 5371.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud