30. června 2020 • 11:06

Výpověď pro kapitána. Nymburk se zbavil Pumprly, ale chce ještě jednat

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán nymburských basketbalistů Pavel Pumprla dostal od klubu výpověď. Vedení šestnáctinásobného českého mistra se k tomuto kroku rozhodlo kvůli přestavbě týmu před novou sezonou. Bývalému kapitánovi české reprezentace, s níž obsadil loni na mistrovství světa v Číně šesté místo, však možná nabídne novou smlouvu, zřejmě s nižším platem.



„Pavlovi teď samozřejmě nic nebrání v tom, aby jednal i s jinými týmy, pokud bude chtít. My si jeho odvedené práce pro Nymburk velmi vážíme, ale v současné situaci musíme pozorně skládat nový tým a při tom zohlednit spoustu věcí,“ uvedl sportovní ředitel Nymburka Ladislav Sokolovský v tiskové zprávě.

Kvůli dopadům pandemie koronaviru si finančně pohorší i trenér Nymburka Oren Amiel, který prodloužil s klubem smlouvu na další rok. „Vzhledem k tomu, že jsme se s trenérem Amielem domluvili na další spolupráci až v minulých dnech, je skládání týmu teprve v začátcích. A situaci kolem Pavla Pumprly jsme museli řešit do konce června. Proto jsme se rozhodli smlouvu vypovědět a začít s čistým štítem. Musíme zohlednit jak ekonomické, tak sportovní faktory. Nevylučujeme, že Pavlovi nabídneme novou smlouvu, ale toto rozhodnutí jsme nechtěli udělat unáhleně a pod tlakem do konce června,“ prohlásil Sokolovský.

Pumprla odehrál za Nymburk sedm sezon a s 370 zápasy mu patří šesté místo v klubové historii. S 2822 body je devátý. V letech 2012 až 2016 působil ve Španělsku a Belgii. Na domácích palubovkách hrál také za Opavu a Prostějov.

Smlouvu Nymburk podepsal s patnáctiletým odchovancem Martinem Studnickým. Talentovaný hráč vysoký 204 centimetrů bude s A týmem částečně trénovat, hrát zatím bude dál v mládežnických kategoriích.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud