11. srpna 2022 • 17:15

Nefalšovaná basketbalová show. Na Pražačce se chystá Red Bull Half Court

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavnostní otevření nového basketbalového hřiště, národní finále turnaje 3x3, autogramiáda reprezentace včetně Tomáše Satoranského, exhibice smečí a breakdance. To vše bude v sobotu k vidění na pražském Žižkově v areálu sportoviště Pražačka.



Turnaj 3x3

Red Bull Half Court je soutěž, která každoročně přiláká na 15 tisíc hráčů z celého světa. Turnaj proti sobě staví 3 a 3 hráče a letos se poprvé koná i v Česku. Pravidla turnaje vycházejí z oficiálních herních pravidel FIBA pro hru 3 na 3. Nejlepší týmy ze třech kvalifikací, které proběhly v České Lípě, Praze a Brně, se utkají na Pražačce o postup do světového finále v Káhiře v Egyptě, které proběhne na přelomu září a října letošního roku.

Hřiště v newyorském stylu

Basketbalové hřiště na Žižkově v areálu Pražačka dostalo novou podobu. Novinkou je granulátový povrch, který je pro hru venku ideální, koše mají pevnou konstrukci a po setmění bude hřiště osvětleno. Nechybí ani pítka nebo kompresor na dofouknutí míče.

Exhibice smečí

V basketbalu není víc než dunk, neboli smeč. Tomahawk, Admiral, Reverse a další varianty smečí předvede během show jeden z nejlepších dunkerů na světě, Piotr Grabowski alias Grabo.

Autogramiáda a soutěž

Během dne proběhne autogramiáda basketbalové reprezentace a také soutěž o lístky na EuroBasket, jehož zápasy se v září odehrají i v Praze a kde nebude chybět ani český národní tým.

Streetballová kultura

Red Bull Half Court je odrazem streetballové kultury, kterou tvoří i hudba, umění a tanec. Proběhne rapový koncert jihlavského tria 58G, jehož členem je prvoligový fotbalista hrající za Teplice Tomáš Kučera alias TK27, a breakdance battle v podání Czech Breaking bboys.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud