31. prosince 2009 • 09:45

Skvělý James oslavil narozeniny 48 body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

LeBron James se poprvé v kariéře dočkal o svém narozeninovém dnu výhry v zápase NBA. V předchozích třech případech se mu to nepodařilo, tentokrát si hvězda Clevelandu užila 30. prosinec se vším všudy. Čtvrtstoletí života oslavil James 48 body, 10 doskoky a šesti asistencemi a Cavaliers porazili nevyzpytatelnou Atlantu 106:101.



Klíčový koš zápasu ale nevstřelil oslavenec, ale Anderson Varejao, který poprvé v šestileté kariéře v NBA trefil trojku a 17 sekund před koncem zlomil nerozhodný stav 101:101. A to Cleveland prohrával už o 17 bodů.

"To byl perfektní dárek," děkoval James podkošovému hráči, který se o střelu z dálky pokouší zřídka a v NBA to byl teprve jeho devatenáctý pokus. Odhodlal se k němu těsně před vypršením času na zakončení útoku.

"Já nad tím neměl čas přemýšlet. Jediné, co jsem mohl stihnout, byl pokus o střelu, a ono to tam spadlo," uvedl brazilský pivot či křídelní hráč s nezaměnitelným kudrnatým účesem, který v zápase dal celkem 14 bodů. Rozhodující koš přitom ještě přezkoumávali rozhodčí na videu, zda se skutečně jednalo o trojku.

Cleveland si jedenáctým vítězstvím z posledních 12 zápasů upevnil vedení ve Východní divizi a vzdálil se Bostonu, který utrpěl třetí porážku za sebou. Bez zraněných Paula Pierce a Kevina Garnetta neměli Celtics šanci ve Phoenixu, který si dva dny po úspěchu nad Los Angeles Lakers připsal další cenný skalp za výhru 116:98.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud