5. listopadu 2010 • 15:43

Bryant s Jamesem chtějí na další olympiádu

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kobe Bryant a LeBron James chtějí pomoci týmu amerických basketbalistů na olympiádě v Londýně v roce 2012, přestože vynechali letošní světový šampionát v Turecku. Bryant trenérovi Mikovi Krzyzewskému přislíbil účast v úterý a dnes jej následoval i James, kolem kterého je v NBA hodně rušno po jeho bombastickém přestupu z Clevelandu do Miami.



LeBron JamesFoto ČTK/AP
Bryant i James, mnohými považovaní za nejlepší hráče současnosti, chtějí pomoci k obhajobě olympijského triumfu z Pekingu, kde je vedl právě uznávaný Krzyzewski. "Budu šťastný, když budu součástí týmu. Když mě kouč K (Krzyzewski) bude potřebovat, jsem mu k službám. Snad budu zdravotně v pořádku," uvedl James. Ten už startoval na OH v Aténách v roce 2004, kde triumfovala Argentina a Američané skončili až třetí.

James se letos omluvil ze světového šampionátu s odůvodněním, že se v létě chce soustředit naplno na přípravu v novém týmu. Bryant zase odpočíval poté, co Los Angeles Lakers už popáté dovedl k triumfu v NBA a v létě musel podstoupit operaci kolena. Americký výběr pod vedením Krzyzewského ale MS v Turecku ovládl, byť v něm nebyl žádný hráč ze zlatého pekingského olympijského týmu.

Bryant v úterý oznámil, že by na další velké akci nechtěl chybět. "Jsem připraven hájit naše prvenství, jsem připraven přidat i nějaké body. Olympiáda je navíc šance vidět nejlepší sportovce světa. Mluvit s nimi, potkávat je a chodit na jejich závody, to je bomba," prohlásil Bryant.

Otázkou zůstává, jak Bryantův a Jamesův zájem přivítají hráči, kteří letos pro USA vybojovali zlato na MS. Kapitán týmu Chauncey Billups po finále prohlásil, že na olympiádu do Londýna si zaslouží jet všichni ti, kteří bojovali v Turecku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud