29. listopadu 2020 • 07:10

Comeback jako hrom! Veterán Tyson dokázal, že je pořád boxerskou bestií

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádný přátelský sparing. Mike Tyson a Roy Jones Jr. nastoupili do vzájemného zápasu v Los Angeles s vervou sobě vlastní. I po padesátce předvedli perfektní podívanou. Zápas nakonec skončil remízou. „Ty dvě minuty mi občas připadaly jako tři minuty, jsem vyčerpaný, ale stoprocentně si to zopakuju. Mám radost, že jsem odboxoval celých osm kol,“ pronesl legendární Tyson.



Oba boxeři nastoupili do prázdné arény Staples Center v Los Angeles s rouškami na obličeji poté, co je uvedl slavný konferenciér Michael Buffer. Nejprve vkročil mezi provazy jedenapadesátiletý Roy Jones Jr. a chvíli po něm se objevila i legendární „Bestie“ Mike Tyson .

Ač je Tyson ještě o tři roky starší než soupeř, v zápase se jevil jako aktivnější z dvojice. Tlačil, snažil se trefovat, zatímco Jones spíše duel svazoval a inicioval klinče, z nichž nehrozilo takové nebezpečí. Bylo znát, že má z úderů slavného Američana respekt. Oba však předvedli impozantní bitvu a odboxovali plných osm kol. A nutno říct, že ani jeden z nich své umění nezapomněl.

„Neboxoval jsem dvacet let, proč nikoho nezajímá moje zdraví,“ smál se Tyson. „On neboxoval jen dva roky.“

Exhibiční souboj, v němž si ale oba bijci nic nedarovali, skončil remízou. A bylo vidět, že jsou oba dva s výsledkem spokojeni.

Roy Jones Jr. a Mike Tyson předvedli i po padesátce skvělé boxerské představení
Roy Jones Jr. a Mike Tyson předvedli i po padesátce skvělé boxerské představení

„Nebojujeme, abychom získávali tituly, ale proto, abychom pomáhali lidem. Teď děláme tohle a to je mnohem důležitější,“ vyloučil Tyson možnost odvety pod profesionálními pravidly. Do zápasu šel Železný Mike s tím, že dá celý svůj výdělek na dobročinné účely.

„Ustál si to, ustál si to, respektuju to!“ pochválil ještě rivala v pozápasovém rozhovoru se slavným sportovním komentátorem Jimem Grayem. „Když mě trefil, musel jsem přijít s plánem B, trefit ho taky.“

Čtyřiapadesátiletý Tyson svým výkonem rozhodně dokázal, že si v sobě uchoval pověstnou Bestii a má dál hlad po boji. „Ty dvě minuty mi občas připadaly jako tři, jsem vyčerpaný, ale stoprocentně si to zopakuju. Mám radost, že jsem odboxoval celých osm kol.“

Ač byl exhibiční zápas rozhodnut jako remíza, role byly v jeho průběhu jasné, Tyson byl tím agresivnějším, dynamičtějším a nebezpečnějším. Toho si byl vědom i Jones Jr.

Mike Tyson před nástupem do zápasu s Royem Jonesem Jr.
Video se připravuje ...

„Rány na spodek mě opravdu vyčerpaly. Věděl jsem, že mě může knockoutovat,“ přiznal jednapadesátiletý Američan. „Promluvím si s rodinou, a když se shodneme, že to zopakujeme, tak to zopakujeme,“ okomentoval možnost návratu Jones. A nakonec upozornil, že měl žluto-fialové rukavice vytvořené na počest zesnulé basketbalové legendy Kobeho Bryanta .

Chvíli před soubojem legendárních rohovníků připsal brutální knockout Youtuber Jake Paul. Ten pravým hákem ve druhém kole uspal soupeře Nata Robinsona, jež kdysi nastupoval jako rozehrávač ve věhlasné NBA.

I když se galavečer konal bez diváků, byl pojat jako veliká show, kde nechyběly ani hudební vystoupení a na vizuální podobě se rozhodně nešetřilo.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud