Petr Malík
10. října 2012 • 20:32

Rady dostihového experta: Na Váňu si vsaďte radši co nejdříve

Autor: Petr Malík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vsaďte si i jen malý obnos a váš zážitek z dostihu bude úplně jiný. To je stará pravda. Vždyť i na začátku dostihů byly sázky anglických lordů o to, kdo má lepšího koně. Zeptejte se pravidelného sázkaře, jak prožívá jakékoliv sportovní klání, když má vsazeno, a jaké to je, když sázku uzavřenou nemá. Rozdíl je obrovský. Pokud si vsadíte, užijete si Velkou pardubickou naplno!



 Velká pardubická je ideální příležitostí k uzavření sázek, neboť celý program můžete sledovat v klidu doma u televize a máte přehled o tom, jaké se daří vašim favoritům.

Samozřejmě na závodišti bude k dispozici maximální počet pokladen, ale pokud chcete mít jistotu, můžete si vsadit už nyní, v pobočkách sázkové kanceláře Fortuna po celé zemi. Sázky jsou přijímány od soboty 6. října a kurzy některých účastníků dostihu se mění. Aktuální kurzy i pobočky, kde si můžete vsadit, najdete na stránkách dostihové sázkové kanceláře www.betino.cz.

 Navíc výhodou sázek na dostihy je skutečnost, že nabízejí vyšší kurzy než je tomu běžné u fotbalu nebo hokeje. Navíc jeden nezdar můžete během 40 minut napravit další sázkou.

Už nyní si můžete vsadit, že vámi vybraný favorit vyhraje nebo se umístí, což znamená, že doběhne na prvním až třetím místě. Vypisovány jsou dále kurzy, zda se kůň umístí na 1. až 2. místě, 1. až 3. místě, 1. až 4. místě a 1. až 5. místě. Samozřejmě kurzy na umístění jsou nižší než kurzy na vítězství, ale přesto jsou hodně zajímavé.

 Favoritem dostihu je stále trojnásobný vítěz Tiumen, v současnosti nabízený 2,5:1. Pokud chcete vsadit na Josefa Váňu a Tiumena, neváhejte, na závodišti pravidelně na legendu dostihu kurz klesá. Je velmi pravděpodobné, že v sobotu na závodišti bude kurz pod 2:1.

Tiumen (vpravo) dokázal vloni obhájit s Josefem Váňou vítězství. A i letos patří mezi hlavní favority.Foto Barbora Reichová Sport

Druhým favoritem je v současnosti Trezor, který je nabízen 4:1 a jeho kurz od soboty již podstatně klesl. Zajímavé kurzy 6:1, resp. 7,77:1 mají svěřenci Čestmíra Olehly, Ronino a Klaus. Pokud jste přesvědčeni, že se Sixteen rozloučí vítězstvím, kurz je 11:1, to je velmi zajímavá nabídka a před dostihem také zřejmě bude klesat.

 Pravidelně velmi dobrou formu mají koně otce a syna Holčákových. Zajímavým tipem může být Bremen Plan který je nabízen v kurzu 5,5:1, že doběhne do čtvrtého místa. Karlsbada, který vyhrál druhou kvalifikaci, připravuje František Holčák, a na umístění do třetího místa je kurz 3,5:1.

Návštěvníci z Irska a Anglie, Uncle Junior a Maljimar, jsou nabízeni v kurzu 2,5:1, že doběhnou do čtvrtého místa. I toto je zajímavý kurz, neboť oba patří ke zkušeným koním, kteří se dokázali prosadit na různých drahách.

 Nebojte se ani vyšších kurzů, vždyť Cenu Vítězného oblouku vyhrála minulou neděli Solémia nabízená v kurzu 41:1. Proč by se překvapení ve Velké pardubické, nemohlo zrodit právě letos?

Váňa ukazuje, po kolikáte už na Velké zvítězil.
Váňa ukazuje, po kolikáte už na Velké zvítězil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud