Květoslav Šimek
19. června 2020 • 16:28

111 koní, diváci v ochozech. Překážková sezona v Pardubicích začíná

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zahajovací dostihový den v Pardubicích, což je začátek domácí překážkové sezony, je tady. V soboru 20. června se v osmi dostizích představí 111 koní, osm z nich je předběžně hlášeno do 130. ročníku Velké pardubické se Slavia pojišťovnou. Díky uvolnění koronavirových opatření může být na závodišti až 2500 účastníků. Vstupenky jsou k mání na internetu, k dispozici budou i na pokladnách. První dostih se běží ve 13 hodin.



Rovinové závody jsou v plném proudu, konaly se i bez diváků. Nad překážkami se běžely pouze dvě steeplechase v Karlových Varech. Překážková sezona se naplno rozjíždí v Pardubicích. „Konečně,“ oddechl si trenér Čestmír Olehla, který do nejpočetněji obsazeného dostihu (20 koní) přihlásil devítiletou Izynku (stáj Hudec-Olehla). Ta se na dráhu vrací po roční pauze, vrcholem sezony by pro ni měla být Velká pardubická. Ve stejném dostihu, byť 4. kategorie, se představí i další dva adepti na Velkou - Mustamir a Tiep De L’Est.

Také devítiletý Mustamir (Ray Racing) od trenéra Františka Holčáka se vrací delší pauze. Předloňský vítěz Zlatého poháru nestartoval od loňského května, pardubický kros si vyzkouší poprvé.

Další čtyři z přihlášených do Velké pardubické - Aeneas (Statek Blata Český ráj), Dusigrosz (Joly), Dulcar de Sivola (DiJana Dobšice)  a Marcus Aurelius (Stajňa Corinne ČR) se představí ve vrcholu dostihového dne, v Ceně města Pardubic - úvodní cross country Koroka. Na startu je osm koní, v roli favorita pravděpodobně odskočí šestiletý Evžen (Englicovi a Kulhánkovi) trenérky Štěpánky Myškové, vítěz loňské Ceny Vltavy.

Do Velké pardubické je hlášený i osmiletý Sottovento (Chládek a Tintěra-Váňa), který se představí ve steeplechase 3. kategorie. První kvalifikace na překážkový vrchol sezony bude 4. července. V ní by mohl vyběhnout i poslední šampion Theophilos z otevřeného syndikátu DK iSport-Váňa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud