Martin Hašek
8. června 2020 • 16:35

Váňa odháněl krávy s hráběmi: Poserka by měl smůlu! Zase do sedla?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Adrenalin přímo v regulérním dostihu už nezažil čtyři roky, trenér Josef Váňa ale s nedostatkem vzrušení problém nemá. Před pár dny si cestu do svých stájí zkrátil přes výběh mladých jalovic a byl rád, že vyvázl bez úhony.



„Byl jsem na Vladaři sbírat kameny po cestách, po kterých chodíme. Začalo pršet, říkal jsem si, že to střihnu přes ohradu,“ líčil Váňa. „Měl jsem v ruce hrábě, opravdu jsem musel se neposrat a zaútočit proti nim, aby se lekly ony mě, tak jsem to přežil. Kdyby tam byl nějakej poserka a začal před nimi utíkat, tak má smůlu…“

Mladé krávy se na Bohuslavi pasou hned vedle výběhu vítěze Velké pardubické Theophila. Za ním se o víkendu přijela podívat početná návštěva členů Dostihového klubu iSport.cz, který koně už pátou sezonu podporuje.

Váňova stáj se zatím připravuje na start dostihů v Pardubicích, kde se opožděná sezona rozeběhne startovacím mítinkem 20. června.

„Nechci to ani vidět. Budou se jezdit pole po pětadvaceti koních, nakonec budu jezdit i já, protože na to nebude mít kdo hupnout,“ říká Váňa. „Trénuju. Ale pomalu. Byl jsem si s klukama zaskákat, šel jsem rychlou práci, ještě potřebuju jezdit na kole. Je pravda, že objemové práce jezdím třikrát denně a nevadí mi to.“

Theophilos se v dostizích poprvé ukáže v některé z červencových kvalifikací pro Velkou pardubickou. Bude záležet, jak rychle bude po zimě připravený.

„Je ještě chlupatej. Na krku je vidět, že potřebuje tři týdny, možná měsíc,“ vysvětluje Váňa. „Jestli do první kvalifikačky nebude v srsti, jak si představuju, tak bychom ho nechali až za čtrnáct dní tu druhou.“

Dostihový klub iSport.cz přes zimu zdvojnásobil počet svých členů na přibližně 250. A díky tomu si také může dovolit od trenéra Váňa pronajmout dalšího koně. Kandidátem je tříletý hnědák Lucky Valentine, který se v zelenobílých klubových barvách poprvé představí 27. července ve Slušovicích v rovinovém dostihu na 2200 metrů. I proto zatím zůstává na Valašsku u trenéra Jana Havlíčka.

„Ve Slušovicích se běží dostih třetí kategorie, ale trenér říká, že je kůň tak dobrý, že s tím nebude mít starosti. Sám jsem zvědavý!“ těší se Váňa.

Dostihový klub je nadále otevřený veřejnosti, přihlásit se můžete na stránkách www.dkfans.cz.

Jak bydlí šampion Velké pardubické Theophilos? Na návštěvu a oslavu zavítali členové Dostihového klubu iSport-Váňa...
Jak bydlí šampion Velké pardubické Theophilos? Na návštěvu a oslavu zavítali členové Dostihového klubu iSport-Váňa...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud