3. dubna 2016 • 19:25

Chodov urval dvě místa v superfinále, ženy vyzvou Vítkovice

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Florbalisté Chodova vyhráli ve čtvrtém semifinálovém utkání play off na hřišti Bulldogs Brno 8:6, ovládli sérii 4:0 na zápasy a po třech letech si opět zahrají superfinále v pražské O2 areně. Soupeřem v jediném duelu o titul, který se bude hrát v neděli 17. dubna, jim bude vítěz série mezi Mladou Boleslaví a Vítkovicemi. Ostravané před pondělním dalším domácím duelem prohrávají 1:2 na zápasy. Mezi ženami prošly do finále obhájkyně z Chodova a vítězky základní části z Vítkovic.



Chodov, který v této sezoně premiérově ovládl základní část, už nyní vyrovnal svůj historický úspěch z roku 2013. Tehdy při svém prvním boji o zlato prohrál v superfinále s Vítkovicemi 3:4.

Pražané ve čtvrtém semifinále vedli už 5:0 a 6:2, ale soupeř závěr zdramatizoval. V dlouhé power play hosté dvakrát snížili na rozdíl jediného gólu, ale vyrovnat nedokázali, místo toho v obou případech inkasovali do prázdné branky.

"Dovolím si říci, že jsme postoupili naprosto zaslouženě. Brno se každým zápasem zlepšovalo a přibližovalo, ale my jsme byli stále o krok napřed. Mohli jsme se opřít o skvělého brankáře (Mücka) a každého hráče, který byl na lavičce. Teď to jdeme oslavit, ale sezona ještě nekončí a my chceme víc," řekl trenér Chodova David Podhráský webu Českého florbalu.

Brno v případě postupu Mladé Boleslavi získá bronz. Pokud by do superfinále prošly Vítkovice, zůstanou Bulldogs bez medaile. "Za stavu 0:5 jsme dokázali zastavit rozjetého soupeře, ale předběhnout jsme ho ani dnes nedokázali. Každopádně se nemáme za co stydět. Navíc spousta hráčů odvedla vynikající výkon. Vydechneme a půjdeme se nachystat na další sezonu, ve které, věřím, zúročíme i dnes nabyté zkušenosti," uvedl kouč Brna Jan Kadlec.

Superfinále žen: Obhájkyně vs. vítězky základní části

Florbalistky mistrovského Chodova a vítěze základní části Vítkovic budou bojovat v superfinále o titul, oba celky zvládly vyhrát semifinálové série v nejkratší možné době 4:0 na zápasy. Chodov dovršil postup výhrou 4:3 po samostatných nájezdech nad Herbadentem Praha 11 SJM a Vítkovice vyhrály také v Praze nad FbŠ Bohemians 6:1. Superfinále se hraje v neděli 17. dubna v pražské O2 areně.

Herbadent, který vyhrál v letech 2007 až 2013 nejvyšší soutěž sedmkrát za sebou, sice dokázal dotáhnout nepříznivý stav 1:3, ale v sedmé sérii nájezdů ukončila jeho naděje na desátou účast ve finále za sebou vítězná branka Kristýny Bachmaierové.

Vítkovice už po první třetině vedly a bez potíží dokráčely k postupu. V superfinále budou útočit na třetí titul v historii po zisku zlata v letech 2000 a 2014.

"Dnešní zápas v podstatě rozhodl povedený úvod, a i když Bohemka chtěla, tak už jsme ji do šance na otočení zápasu nepustili. Soupeři děkujeme za náročnou sérii. A pak si určitě zaslouží poděkovat spousta lidí, kteří nás podporují, včetně skvělých fanoušků," prohlásil trenér Vítkovic Jiří Velecký.

Tipsport superliga florbalistů - semifinále play off, 4. zápas:
Bulldogs Brno - Chodov 6:8 (0:1, 2:4, 4:3)
Branky:
51. a 56. J. Koutný, 55. a 60. Krajcigr, 37. Černoch, 38. Jakůbek - 1., 25. a 60. Pražák, 24. a 30. Tyl, 48. a 59. Ondrušek, 35. Dóža. Konečný stav série: 0:4.

Extraliga florbalistek - semifinále play off, 4. zápasy:
FbŠ Bohemians - 1. SC Vítkovice 1:6 (0:3, 1:1, 0:2)
Branky:
25. Poláková - 1. a 25. Mandátová, 4. a 47. Kociánová, 10. Patušková, 43. Kiecková. Konečný stav série: 0:4.

Herbadent Praha 11 SJM - Chodov 3:4 po sam. nájezdech (0:2, 2:1, 1:0 - 0:0)
Branky: 29. L. Pilíková, 34. Procházková, 52. Košturiaková - 20. Tožičková, 20. Vrátná, 40. Klímová, rozhodující sam. nájezd Bachmaierová. Konečný stav série: 0:4.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud