21. listopadu 2023 • 19:36

Brněnští Vlci stoupají tabulkou vzhůru. Chrudim drží prvenství

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Máme odehráno 9. kolo 1. Futsal ligy. Patnáct gólů nastřílela Olomouci Plzeň. Na čele tabulky je Chrudim, která nepříliš přesvědčivě zvítězila v Kadani. Slavia přetlačila na severu Čech FTZS Liberec a je stále druhá. Helas otočil duel s Chomutovem a drží se na třetí příčce.



Na Hané nedokázali domácí vzdorovat plzeňskému Interobalu. K výsledku 15:3 přispěl navrátivší Kaká, jenž po zranění skóroval čtyřikrát. Tři trefy zaznamenali Francisco Mikuš a Adam Knobloch. „Chtěli jsme hned ze začátku odskočit, což se podařilo, a mohli jsme zápas dobře kontrolovat. Mrzí nás inkasované branky, tady jsme mohli bránit lépe," uvedl jednadvacetiletý autor hattricku Knobloch.

Brněnský Helas doma prohrával v prvním poločase 0:2, ale nakonec zápas dokázal otočit a zvítězil 6:3. Kromě hattricku Martina Zdráhala je potřeba zmínit také parádní trefu brankáře Andreje Mykytjuka, který přes celé hřiště překvapil Nejedlého v brance Chomutova.

„Soupeř šel do dvougólového vedení, na které jsme dokázali reagovat i díky penaltě a šťastnému gólu. V druhé polovině jsme ale soupeři odskočili a myslím, že jsme nakonec zaslouženě vyhráli,” uvedl tříbrankový střelec Zdráhal.

Stou ligovou branku vstřelil v Liberci sešívaný futsalista Jan Křemen. Slavia dokázala přetlačit FTZS i díky dvěma trefám Křemena z rychlých protiútoků. Hostující trenér Zdeněk Sláma si pochvaloval i výborný výkon brankáře Adama Vondráčka, který tvoři vyrovnanou dvojici s Janem Žežulkou.

Velice těžkou premiéru na postu hlavního trenéra Kadaně si odbyl Michal Salák. Jeho mužstvo poctivě bránilo, přesto s favorizovanou Chrudimí dvakrát inkasovalo a nezískalo ani bod. „Šlo o těžké utkání, ve kterém se naše vítězství a zisk tří bodů, navíc podpořené nulou vzadu, cení, ale zápas se dal rozhodnout daleko dříve a určitě máme ještě na čem pracovat,” věděl po zápase chrudimský David Drozd.

Deváté kolo uzavřel televizní zápas Rapidu s Žabinskými Vlky. Utkání v rámci Futsalového pondělí nabídlo nevídanou přetahovanou, kdy oba celky hned několikrát vedli. Nakonec se mohli radovat futsalisté z jihu Moravy, kteří hned třikrát potrestali domácí power play. Tomáš Chráscina zaznamenal čtyři kanadské body, Dominik Havlín vstřelil při výhře 8:3 hattrick.

Výsledky 9. kola 1. Futsal ligy

SKUP Olomouc – SK Interobal Plzeň 3:15 (0:8) Branky: 23. Tilkeridis (Šipka), 27. Brázdil, 31. Tilkeridis – 4. Knobloch (Vahala), 5. Kaká (Rick), 6. Rešetár (Vnuk), 9. Kaká (Mikuš), 14. Holý (Vnuk), 16. Kaká (Knobloch), 17. Mikuš (Rick), 20. Kaká (Vnuk), 21. Holý (Vahala), 22. Knobloch (Rick), 22. Mikuš (Vitinho), 29. Vitinho (Kaká), 31. Vitinho (Vnuk), 32. Knobloch, 39. Mikuš (Vitinho).

FTZS Liberec – SK Slavia Praha 1:3 (0:0) Branky: 39. Rabisco – 24. Havrda (Hrdina), 26. Křemen, 39. Křemen (Hrdina).

Helas Brno – Oxyworld Baník Chomutov 6:3 (4:2) Branky: 15. Cupák (pen.), 17. Směřička (Zdráhal), 19. Mykytjuk, 20. Zdráhal (Poul), 26. Zdráhal (Směřička), 29. Perina (Poul) – 10. Jelínek, 12. Schreiner, 32. D. Klíma.

International FC Kadaň – FK Chrudim 0:2 (0:0) Branky: 23. D. Drozd (Slováček), 32. Éverton (Záruba).

FC Rapid Ústí n. L. - Žabinští Vlci Brno 3:8 (1:1) Branky: 9. Šebek (Jaroslav Zápotocký), 27. Svoboda (vla.), 27. Jaroslav Zápotocký (Vobořil) – 18. Chráscina (Chroust), 26. Chráscina (Kratochvíl), 29. Havlín (Silný), 33. Havlín (Silný), 36. Silný (Chráscina), 37. Silný, 38. Havlín, 40. Chráscina.

Program 10. kola

  • Pátek 24. listopadu SK Interobal Plzeň – FC Rapid Ústí n. L. (19:00)
  • Sobota 25. listopadu FK Chrudim – SKUP Olomouc (18:00)
  • Neděle 26. listopadu International FC Kadaň – SK Slavia Praha (18:00) Oxyworld Baník Chomutov – Žabinští Vlci Brno (19:00)
  • Pondělí 27. listopadu 2023 Helas Brno – SK Olympik Mělník (19:30, živě Futsalové pondělí)

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud