28. března 2023 • 15:05

265 gólů a dost. Knedlíková končí s reprezentací: Tělo dává signály

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkářka Jana Knedlíková ukončila v třiatřiceti letech reprezentační kariéru. Opora norského Kristiansandu a pětinásobná vítězka Ligy mistryň kapitolu v národním týmu oficiálně uzavře rozlučkou s fanoušky 11. dubna v Brně, kde Češky sehrají odvetu kvalifikace o postup na mistrovství světa proti Švýcarsku. Český házenkářský svaz o tom informoval na svém webu.



„Není to určitě jedna konkrétní situace, jeden konkrétní den, kdy bych si řekla: A dost! Není to jednoduché rozhodnutí, ale roky přibývají, tělo dává nějaké signály. A tak nějak cítím, že teď je čas,“ řekla bývalá hráčka pražské Slavie ve videu zveřejněném na facebooku.

V národním dresu odehrála rodačka z Prahy 124 zápasů a dala 265 gólů. Další start už nepřidá, možnosti reprezentovat si ale vždy považovala. „Oblékat reprezentační dres je vždy něco speciálního a myslím, že je to velmi důležitá součást úspěchu hráček, které chtějí něco dosáhnout, které se chtějí někam dostat,“ ocenila možnost ukázat se a získat i zajímavá zahraniční angažmá.

S Kristiansandem, s nímž o víkendu obhájila norský titul, bude v klubové kariéře pokračovat a bude útočit na šestou trofej v Lize mistryň. V prestižní soutěži v minulosti třikrát triumfovala v dresu Györu, s týmem Vipers ovládla poslední dva ročníky.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud