22. ledna 2016 • 04:45

Bijec Procházka v TAK URČITĚ: Do zápasu jdu připraven i zemřít

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má nakročeno stát se třetím Čechem, který okusí zápasy v nejprestižnější MMA organizaci světa UFC. Český bojovník Jiří "Denisa" Procházka na konci loňského roku zazářil v japonském turnaji Rizin FF, kde se probojoval až do finále. O své zážitky i plány do budoucna se podělil v pořadu stanice O2 Sport Tak určitě, který vzniká ve spolupráci s iSport.cz. O čem dalším se rozpovídal zjistíte ve VIDEU.



O svých začátcích v bojových sportech: "Před MMA jsem dělal thai box, kde jsem měl několik amatérských zápasů a později jsem se dal i na profi. Úplně první myšlenka na bojové sporty ale padla na fotbale. Hrával jsem za Hostěradice, kde jsem se pořád jako mladý rval. Byl jsem dravý a pořád jsem někoho vyvolával ke rvačkám, bil jsem se i na diskotékách. Mladická energie a testosteron ve mě bouřily, tak jsem se dal na tohle."

O jiných pravidlech MMA v Japonsku: "Těm změnám jsme se přizpůsobili na tréninku. Je to všechno jenom v hlavě, co si hlavně člověk uvědomí, že všechno může a nemůže. Trochu mi ale dělalo problém pravidlo, které dovoluje údery lokty jenom na tělo. Sice se tam může kopat do hlavy ležícímu soupeři, ale ty lokty mi chyběly.

O předsudcích vůči MMA: "Předsudky víceméně nezažívám, pohybuji se vlastně hlavně v kruzích lidí, kteří s MMA mají něco společného. Trochu problém s tím má rodina a okolí rodiny, jako jsou třeba přátelé mamky. Ti na to ještě nahlížejí trochu jinak, protože to neznají.

O psychické přípravě do zápasů: "Poslední rok hodně medituju a snažím se poznávat sám sebe. Své přednosti, nedostatky nebo slabosti. Je to třeba zvláštní, ale i samurajové byli velice nebezpeční kvůli tomu, že už před soubojem byli rozhodnuti zemřít. S tímto rozhodnutím, byť se to může zdát v dnešní době velmi zvláštní, do zápasů chodím. Do zápasu jdu se vším a vidím jen vítězství."

Bijec Procházka v TAK URČITĚ: Do zápasu chodím připraven i zemřít
Video se připravuje ...

MMA ničitel Procházka: Knockoutoval desátého soupeře v řadě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud