15. června 2017 • 15:00

Od hokeje do klece. Bývalý brankář Slavie a Hradce bude zápasit v MMA

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hokeji se probojoval až do mládežnické reprezentace, kariéru však musel Miroslav Brož kvůli zdravotním potížím ukončit už v roce 2010. Sport však za hlavu nehodil, dnes pracuje jako trenér brankářů u začínajících hokejistů a dal se na dráhu bojovníka MMA. Osmadvacetiletý bijec nastoupí v sobotu ke svému dalšímu zápasu. Celý galavečer přenáší stanice O2 TV Sport.



Sobotní podvečer bude na pražské Náplavce patřit bojovým sportům. Organizace GCF se rozhodla poprvé v historii uspořádat klání v MMA pod širým nebem. Prvních deset zápasů budou v rámci finále mistrovství ČR, vrcholem večera pak bude zápas mezi Miroslavem Vackem a Matušem Juráčkem, druhý profesionální zápas obstará bývalý hokejový brankář Miroslav Brož, jehož soupeřem bude Litevec Edgaras Banikonis.

Brož se hokeji věnoval devět let, v devatenácti letech musel kvůli dlouhotrvajícímu zranění ukončit kariéru a rozhodl se, že zkusí štěstí v kleci. A zřejmě to byla dobrá volba. Na svém kontě má 15 amatérských zápasů, z nichž 12 vyhrál. Vybojoval dva tituly mistra ČR a na profesionální scéně ještě neokusil porážku. Bitva s Banikonisem bude jeho čtvrtou.

Zatímco Brož všechny tři profesionální zápasy vyhrál, jeho soupeř stojí na opačné straně. Ze tří zápasů se mu zatím ani jednou nepodařilo odejít vítězně. V sobotu to určitě bude chtít napravit a bývalý hokejista nebude mít výhru jistou. Galavečer pod širým nebem mohou navštívit fanoušci na pražské Náplavce Na Františku, vstupné je zdarma.

Miroslav Brož se bije v kleci, dal se na MMA
Miroslav Brož se bije v kleci, dal se na MMA

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud