27. června 2017 • 19:55

Fraška v MMA! Sudí necitlivě ukončil zápas, šéf UFC ho zpražil za srdíčka

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl to být zápas večera, na který se fanoušci těšili hodně dlouho. Souboj mezi Michaelem Chiesou a Kevinem Leem v Oklahomě byl ostře sledovaný už od jeho oznámení, kdy se oba porvali na tiskové konferenci. Pustili se do sebe i na oficiálním vážení, a tak fanoušci s napětím čekali, co předvedou v kleci. Kvůli necitlivému rozhodnutí sudího si zápas ovšem nikdo neužil. A tak se do rozhodčího pustil i šéf UFC Dana White. „Stará se víc o dělání těch jeho po*raných srdíček, než aby řídil zápasy,“ vztekal se na instagramu.



Mario Yamasaki je jedním z nejvíce využívaných rozhodčích MMA a pravidelně se objevuje v důležitých zápasech. Na svém kontě má už ale několik prohřešků a šéf UFC Dana White jeho jméno nevidí na listině sudích zrovna rád. Sama UFC totiž nemá žádný vliv na výběr sudích, to řeší sportovní komise.

Při nedělním galavečeru však Whiteovi přetekly nervy. Yamasaki totiž řídil hlavní zápas večera mezi Chiesou a Leem, který byl fanoušky dlouho očekávaný a sliboval opravdu napínavou řežbu. Oba bijci totiž nezaháleli a pravidelně se do sebe pouštěli při každé příležitosti. Servali se na první tiskové konferenci, kde byl jejich zápas oznámen a chtěli se do sebe pustit i den před zápasem na oficiálním vážení.

VIDEO: Podívejte se na bitku z tiskové konference:

Jenže fanoušci z jejich vzájemného zápasu neměli skoro nic. Už v prvním kole dostal Lee Chiesu na zemi do rear-naked choku, který si velmi dobře chytil. Jak bývá v MMA pravidlem, zápas se ukončí až po odklepání jednoho z bojovníků, nebo až když rozhodčí vidí, že se jeden z bijců přestal dostatečně bránit. Michael Chiesa ovšem není v MMA nováčkem, ze škrcení se aktivně snažil dostat a na první pohled nic nenaznačovalo tomu, že by se hodlal zápas odklepat.

VIDEO: Podívejte se na kontroverzní závěr zápasu:

Rozhodnutí sudího zápas okamžitě ukončit tak naštvalo nejen jeho, ale později i šéfa UFC. Ten si vylil svůj vztek na sociální síti. Yamasakimu sice zkomolil jméno, když ho nazval Mazzagettim, ale nezapomněl sudímu otlouct o hlavu jeho časté gesto - Yamasaki totiž často na kameru ukazuje srdíčko z rukou.

„Mario Mazzagetti to udělal zase!!! Tenhle chlap se víc stará o dělání těch jeho pos*aných srdíček a blbostí, než aby řídil zápasy. Leemu ukradl skvělý moment a nenechal Mikea bojovat nebo odklepat. Nikoho do pr*ele nezajímá, že umíš dělat srdíčka rukama jako dvanáctiletá holka, chceme, abys dával pozor co se děje v zápase a dělal svoji práci,“ vztekal se.

Na adresu sudího se následně snesla vlna kritiky nejen od Chiesy, který na něho hned vystartoval, ale i od fanoušků přímo na stadionu či ze sociálních sítí. Na Yamasakiho obranu přišel až server punditarena.com, který ze zpomaleného záběru ukázal, proč si sudí mohl myslet, že Chiesa zápas odklepal.

VIDEO: Podívejte se na zpomalený záběr:

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud