5. října 2017 • 10:02

Gorila se vrací do klece: Chci předat synovi štafetu, říká bojovník

Autor: teo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na levé polovině hrudníku má vytetovanou obří gorilu. Jeho oblíbené zvíře, které mu dalo i zápasnické jméno. Josef "Gorila" Král patří mezi legendy českého MMA. Před časem pověsil zápasnické rukavice na pomyslný hřebík. Jenže příliš dlouho tam viset nevydržely.



„Když jsem se dozvěděl, že Michal Hamršmíd chystá turnaj, kde se chce rozloučit se svou zápasnickou kariérou a zároveň tam vzdát hold všem velkým zápasníkům naší generace a zároveň jsem tam dostal nabídku i na zápas, tak nebylo o čem přemýšlet,“ vysvětluje Pepa, proč se rozhodl vrátit do klece.

Mentálně jsem sice už více trenérem než zápasníkem, ale nebyl problém se zase na chvíli přepnout. Trénuju dvakrát denně a šest dnů v týdnu. Tak snad na říjnovém GCF 41 v Praze ostudu neudělám,“ směje se Král.

Další motivací pro návrat do oktagonu byl i jeho malý syn. „Rád bych mu na tom turnaji pomyslně předal štafetu. Určitě ho nebudu nutně tlačit do toho, aby dělal MMA, ale nějaké sportu se určitě věnovat bude. A tak bych byl rád, aby ještě viděl tátu naposledy zápasit,“ říká jeden z hlavních trenérů pražského PriMMAt gymu. Král nebude na GCF 41 jen v pozici zápasníka, ale i trenéra.

Na fight card se totiž dostali i dva jeho svěřenci – Leo Brichta a Artur Mykytenko. „Oba to jsou velcí talenti, možná největší, které tady v republice máme. Mají na to, aby v budoucnu bojovali se světovou špičkou. Jen je teď musíme trochu krotit a dbát na to, aby se vyhnuli všem nástrahám velkoměsta, které tady na ně čekají. Snad se nám to v PriMMAtu podaří,“ uzavírá s úsměvem Pepa Gorila Král.

Legendární český válečník Pepa Král míří zpátky do oktagonu
Legendární  český válečník Pepa Král míří zpátky do oktagonu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud