23. listopadu 2017 • 17:33

Z UFC vybudoval kolos, teď chce jít v boxerských stopách usvědčeného vraha

Autor: Ondřej Karel
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stvořil giganta mezi organizacemi bojových sportů. Nyní se prezident UFC Dana White rozhodl vtrhnout do světa boxu a stát se promotérem. Vzhledem k jeho popularitě by se mohl stát nejslavnějším mužem v oboru od dob Dona Kinga, odsouzeného vraha a bývalého zástupce Mika Tysona. „Stoprocentně do toho jdu,“ potvrzuje s úsměvem rodák z Vegas pro web ESPN.



Získání licence je pouze prvním krokem. Osmačtyřicetiletý Američan se nijak netají touhou vzít v dohledné době pod křídla UFC právě box. Ačkoliv mezi mnohými vzbudila tato informace nadšení, jsou i tací, kteří by toto propojení nesli jen velmi těžce.

Jedním z nich je uznávaný promotér Bob Arum. Vystudovaný právník se s Whitem pustil do tvrdé slovní přestřelky. „Box zničí. Jeho snažení je jen další způsob, jak si zachránit tržby po McGregorově odchodu. Je zoufalý,“ útočí pětaosmdesátiletý businessman ve zpovědi pro Los Angeles Times. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat.

„Se*u na něj,“ rozohnil se prezident UFC v rozhovoru pro The Wall Street Journal, „Už před 15 lety tvrdil, že náš obchod je vtip a že MMA nebude nikoho zajímat. No, spletl se,“ a dodává: „Jednoduše, Bob Arum je ta největší sra*ka napříč všemi sporty. Zkrátka idiot.“

Silná slova. Přesto se veřejnost postavila na stranu ambiciózního obchodníka. Není divu, je totiž zářným příkladem amerického snu.

Během školy dělal pomocné práce v tělocvičně jen proto, aby byl sportu na blízku. Uklízet po zápasnících ovšem sympatického mladíka omrzelo. Rozhodl se tedy využít  svého šarmu a oslovil kamaráda z dětství, boháče Lorenza Fertittu.

Italsko-americký investor po chvíli svého spolužáka ze střední vyslyšel. V roce 2001 koupil zchátralou UFC za pouhé 2 miliony dolarů. O 16 let později stejnou organizaci prodal za dvěstěkrát větší obnos. Součástí prodeje byla i doložka stvrzující Whitovo setrvání v roli prezidenta pro nadcházejících pět let.

Donald Trump bojových sportů, jak bývá budoucí boxerský promotér nazýván, má prostě všechny předpoklady stát se v novém povolání úspěšným. Má zkušenosti, charisma, konexe a především je dostatečně kontroverzní.

Ronda Rouseyová se šéfem UFC Danou Whitem v dobách, kdy byla ještě neporazitelnou hvězdou.
Ronda Rouseyová se šéfem UFC Danou Whitem v dobách, kdy byla ještě neporazitelnou hvězdou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud