19. června 2019 • 21:30

Putin ocení zápasníka UFC. Chabibovi postaví školu za 200 milionů

Autor: jap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až 200 milionů korun. Takový balík peněz uvolní z rozpočtu fanoušek UFC zápasů Vladimír Putin ke stavbě školy zápasníkovi Chabibu Nurmagomedovi. Ruský bijec se tak připojí k dalším oceněným sportovcům. Posledním, kdo se dočkal pocty ze strany Putina, byl trenér fotbalové reprezentace. Ta si před zraky celého světa vybojovala senzační postup do čtvrtfinále na domácím mistrovství světa. Kouč za svůj úspěch získal řád Alexandra Něvského.



Všechno to začalo nevinně. Upřímnou gratulací a pochvalou následovanou poplácáním po zádech v reakci na výhru bojovníka nad žijící legendou UFC Conorem McGregorem. Když ale na vzájemné schůzce Chabib Nurmagomedov požádal Putina o uvolnění financí na vzdělávání dětí v jeho rodném Dagestánu, kde sám jako malý vyrůstal, neočekával, s čím prezident skutečně přijde.

Situace poté nabrala rychlý spád. Putin nelenil a ve prospěch Chabiba, jenž v nedávné době podepsal lukrativní kontakt s americkou zápasnickou organizací, uvolnil 200 milionů korun k výstavbě školy v jeho domovině. Jako výraz díků ponese vzdělávací zařízení jméno po samotném zápasníkovi.

“Doufám, že tyto peněžité prostředky dostojí svému záměru a budeme mít možnost lépe učit, vzdělávat a zlepšit výsledky našich dětí. Budeme na tom pracovat,” prozradil Chabibův otec Abdulmanap Nurmagomedov serveru Teacher’s Newspapers. Jeho syn se v ringu naposledy objevil v říjnu minulého roku, kdy zastavil irskou hvězdu Conora McGregora.

Chabib Nurmagomedov na dýchánku s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.Foto Instagram.com

Dočasný zákaz startů udělila hráčům organizace UFC na základě incidentu po konci čtvrtého kola, které znamenalo i konec zápasu. Za vyvolání hromadné strkanice následované rvačkou byl Chabib potrestán devítiměsíční stopkou a pokutou ve výši bezmála 11 milionů korun. Horkokrevný Ir za svůj podíl na rvačce vyfasoval šestiměsíční trest s pokutou 1 milion korun. Díky minutové odměně ve výši astronomických 45 milionů korun nemusí oba sportovce pokuty příliš mrzet.

Možné spekulace o odvetném zápasu s rodákem z Dublinu Nurmagomedov vyloučil. „Čím si zasloužil odvetu? Poklepal. Prosil mě, abych ho nezabíjel,“ uvedl na londýnské tiskové konferenci před blížícím se UFC 242. V něm bude hájit titul mistra v lehké váze proti Dustinu Poirierovi.

V ostře sledovaném duelu se třicetiletý Američan, držitel prozatimního titulu v lehké váze, utká s Chabibem 7. září v Abú Zabí. McGregorův návrat do klece zůstává prozatím neznámý. 

Dramatické momenty po konci zápasu. Jeden z členů týmu Chabiba Nurmagomedova napadl přímo v oktagonu Conora McGregora.
Dramatické momenty po konci zápasu. Jeden z členů týmu Chabiba Nurmagomedova napadl přímo v oktagonu Conora McGregora.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud