Ondřej Němec
Premium
27. června 2019 • 13:13

Proč vyhořelo XFN? Spoluvlastník promluvil, Kareš odklánění odmítá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Značka, která se dříve leskla úspěchem, se stala symbolem totálního krachu. Organizace XFN je de facto pohřbena a za sebou má jen brázdu milionových dluhů. Jaké jsou příčiny pádu obra? V celé kauze figurují dva hlavní aktéři. Promotér Petr Kareš, který tvrdí, že chce závazky postupně umořovat. A Jan Brčák, zastupující firmu, která XFN spoluvlastnila. „Kareš opakovaně převáděl finanční částky na účty své a společnosti, kterou vlastní,“ vyjádřil se bývalý investor pro iSport Premium.



Hlasité galavečery nahradil tichý funus. Organizace bojových sportů XFN pořádala rekordní turnaje, teď má ale za sebou jenom extra dluhy. Mezi těmi, jimž značka o třech písmenech zhořkla v ústech, nejsou jen zápasníci jako Patrik Kincl, Ivan Buchinger, David Dvořák nebo slovenský rapper Patrik „Rytmus“ Vrbovský. XFN dluží i firmám a svým fanouškům.

Mnoho lidí uvěřilo v uskutečnění dalšího turnaje v O2 areně, který se měl konat 7. června. Akci pár dnů před termínem zrušil provozovatel haly, protože neměl žádnou odezvu od pořadatele.

Údajně se stihlo prodat okolo dvou tisíc vstupenek. Promotér Petr Kareš tvrdí, že se snaží se zákazníky vyrovnat. „Reklamace vstupenek je mojí soukromou snahou. Od března, kdy jsem já i celý tým XFN byli odvoláni, leží na účtech společnosti stovky tisíc korun za prodané vstupenky. Ty by se měly lidem vrátit,“ říká Kareš.

Na své facebookové stránce dokonce uveřejnil 18. června odkaz na reklamační formulář. Na dotaz, jaký proces vyplnění dokumentu odstartuje, nechtěl odpovědět. Zákazníci, které deník Sport oslovil, ale dosud neobdrželi žádnou reakci.

„Měli našlápnuto, fandil jsem jim. Byl jsem předtím na jejich dvou akcích v O2 areně a byly skvělé,“ komentuje situaci jeden z fanoušků, který si koupil vstupenku pro ZTP za zhruba tisíc korun. „Přístup k nám je otřesný. Bylo jasné už dlouho dopředu, že se akce konat nebude, a stále ji promovali.“

XFN měla desetitisíce nadšených podporovatelů. Entuziasmus se ale v mnoha případech proměnil v naštvání. „Dožadujeme se navrácení svých peněz, které jsme poskytli za kus bezcenných vstupenek,“ netají své pocity další zákazník. „V tomto případe nejde tak ani o peníze (3885 korun za tři vstupenky), ale o princip. Všichni se od situace distancují a hrají mrtvé brouky. Vyplnil jsem formulář a žádná odpověď. Stejně jako na předešlé maily.“

Promotér Kareš přesto dál prohlašuje, že se na rozdíl od ostatních společníků XFN snaží závazky vůči divákům a bojovníkům uhradit.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud