5. ledna 2023 • 18:25

Macík dojel etapu bez tlumiče: Jsme omlácení ze všech stran

Autor: iSport.cz, mrs
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pilot Martin Macík, navigátor František Tomášek a mechanik David Švanda do cíle čtvrteční 5. etapy Rallye Dakar přijeli na 6. místě. Posádka týmu MM Technology si tentokrát jízdu čítající 373 ostrých a 270 spojovacích kilometrů na okruhu příliš neužila. Na trati jim totiž odešel tlumič a závodníci tak během jízdy schytali pár tvrdých ran.



Ve čtvrtek na posádky čekaly dlouhé pláně s písečnými výjezdy. Ostrých kilometrů bylo sice méně než včera, přesto tentokrát sedlčanští závodníci do cíle přijeli doslova zničení. „Asi na sedmdesátém kilometru kamion začal mlátit. Chvíli jsme pokračovali, ale pak jsme zastavili a šli obhlídnout, co se děje. Naštěstí jsme zjistili, že je zničený jen levý přední tlumič,“ popisoval pilot Martin Macík.

I když se nejednalo o zásadnější technický problém, jízda v kamionu byla od té chvíle velice nepříjemná. „Byly to fakt rány. Jeli jsme, jak jsme uměli v rámci možností. Nejhorší byly poslední desítky kilometrů. Nonstop skákání, nahoru dolů, doprava, doleva. Jsme omlácení ze všech stran. Musím říct, že 5. etapa nás úplně nebavila, ale jsme v cíli, a to je důležité,“ hlásil Macík.

Když mechanik David Švanda „Čendu“ v cíli důkladněji prohlédl, byl poměrně spokojený. „Zdá se, že kromě toho jednoho tlumiče autu nic není. Buď to byla chyba materiálu, nebo zkrátka odešel, protože nevydržel ty šílené neustávající rány,“ shrnul situaci palubní mechanik.

Už v pátek na závodníky čeká jedna z nejdelších etap Dakaru 2023 vedoucí do Al Duwadimi. I s přejezdy budou muset zdolat přes 860 kilometrů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud