27. listopadu 2012 • 12:02

Schumacherovo dilema: ranč nebo expert v Mercedesu?

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těší se na nový život. Život mimo závodní kokpit. Jestli ale bude úplně mimo formuli 1? To není u odcházející legendy Michaela Schumachera jisté. Přestože nedávno zakoupil v Americe ranč a přiznal, že by se rád účastnil westernového jezdění na koních, do svých služeb ho láká i tým Mercedes (kde teď závodil). A nabízí mu pozici funkcionáře.



Koně pod kapotou možná vymění za živé na ranči. Sotva Michael Schumacher ukončil podruhé svou kariéru, spekuluje se o jeho další budoucnosti.

A otázkou je, zda z formule 1 odejde úplně nebo částečně.

„Je spousta nápadů a možností. Jsem si jistý, že i po mém konci se můj kalendář akcí pořádně zaplní,“ přiznal Schumacher.

Nedávno své manželce Corinně koupil v texaském Austinu ranč o rozloze 200 hektarů s moderními stájemi pro 36 koní. Navíc přiznal, že by si rád vyzkoušel soutěže ve westernovém ježdění.

„Pořád ale chceme bydlet ve Švýcarsku. Jen tady budeme trávit hodně času. Corinna miluje své koně a tady je to pro její sport ideální,“ řekl už dříve Schumacher.

Nicméně jeho plány se mohou změnit. Záleží, zda a pokud se domluví na další spolupráci s týmem Mercedes, kde nyní po svém comebacku jezdil tři roky.

Ten již dlouhodobě avizuje, že se pokusí Schumachera získat na pozici sportovního ředitele.

VIDEO: Průřez bohatou kariérou Michaela Schumachera.

Jako funkcionář pracoval již po svém prvním konci kariéry ve Ferrari, kdy byl poradcem a ambasadorem.

„Samozřejmě, budu diskutovat s Mercedesem o další budoucnosti,“ připustil možné námluvy německý fenomén. „Nemám však žádné konkrétní plány do budoucna. Chci se samozřejmě s kolegy z F1 dál vídat, ale také hodlám věnovat více času rodině,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud