14. listopadu 2013 • 18:44

Den oficiálních prohlášení: Kovalainen a Magnussen potvrzeni

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Včera jsme informovali o chystaných změnách v obsazení kokpitů, dnes je Lotus i McLaren oficiálně potvrdily. V případě Heikkiho Kovalainena se jedná o nasazení ve dvou závěrečných velkých cenách letošní sezóny, u McLarenu potvrdili odchod Sergia Péreze a podpis smlouvy s Kevinem Magnussenem pro rok 2014.



Heikki Kovalainen změní ve dvou posledních velkých cenách sezóny 2013 dres a místo zeleného overalu Caterhamu, jehož byl doposud testovacím jezdcem, obleče v Austinu a v Sao Paulu černou kombinézu stáje Lotus.

Dnes tuto transakci oficiálně potvrdil týmový šéf Lotusu Eric Boullier. Heikki Kovalainen nahradí v monopostu E21 svého krajana Kimiho Räikkönena, který dnes nastoupil do nemocnice v Salcburku, kde se podrobí operaci zad.

"Pro mě je start ve dvou posledních závodech sezóny 2013 za tým Lotus fantastickou příležitostí. V tomto roce se ukázalo, že E21 je autem, které má na vítězství a pódiová umístění. Pojedu tak, abych dosáhl co nejlepší výsledek," netajil radost z krátkodobé smlouvy Heikki Kovalainen.

32letý Kovalainen má doposud na kontě 115 startů ve velkých cenách za týmy Renault, McLaren a Lotus (současný Caterham) a jednu vítěznou Grand Prix. Po sezóně 2012 však musel opustit závodní kokpit týmu Caterham, protože jej přeplatili jezdci se silnějšími sponzory v zádech. Přesto si u týmu udržel alespoň pozici testmana s občasným nasazením v pátečních trénincích.

Kevin Magnussen, nová akvizice týmu McLaren pro rok 2014 Kevin Magnussen, nová akvizice týmu McLaren pro rok 2014Foto McLaren
 

Další změnou, která se tentokrát týká příští sezóny, je nahrazení Sergia Péreze dánským mladíkem Kevinem Magnussenem, který se tak stane novým týmovým kolegou Jensona Buttona. Poté, co Mexičan Pérez včera napsal na twitteru oznámení u svém odchodu od týmu z Wokingu, dnes přidal McLaren oficiální potvrzení podpisu smlouvy s Magnussenem.

21letý Dán je synem bývalého pilota formule 1 Jana Magnussena. Kevin předvedl na červencových Young Driver Days svůj neobyčejný talent a současně potvrdil své umění celkovým vítězství v Renault World Series.

"Jsem neskutečně šťastný, že mohu svou kariéru ve formuli 1 zahájit s McLarenem," prohlásil při zveřejnění podpisu smlouvy Kevin Magnussen. McLaren se s ním pokusí nastoupit novou éru své účasti ve velkých cenách podobně, jako tomu bylo v roce 2007 s Lewisem Hamiltonem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud